Mobilhjelp til Facebook, MSN og Google Talk

Jeg bruker mye forskjellige maskiner iløpet av en dag, det kan variere fra Windows og Mac til Linux.

Jeg orker ikke forholde meg til forskjellige IM (lynmeldinger, sanntidsmeldinger, kall det hva du vil) klienter for å chatte med venner på MSN, Google Talk, ICQ eller Facebook.

Jeg bruker heller webtjenesten Meebo. Fra hvilken som helst nettleser kan jeg logge meg inn på Meebo, også logger den meg på de forskjellige IM tjenestene.

For iPhone har Meebo laget en tilpasset nettside. Dette er forsåvidt kjekt, men siden du på en mobiltelefon ikke opererer med «vinduer» på samme måten som på en PC, så er det vanskelig å få med seg når du får meldinger og lignende uten å stadig måtte manuelt gå til nettleseren.

For oss Androidbrukere har folkene bak Meebo derfor gjort noe enda bedre; De har laget en klient. Denne klienten finner du gratis på Android Market.

Også på klienten kan du velge om du vil logge deg på som Meebo bruker og la Meebo logge deg på de forskjellige tjenestene, eller om du ikke vil registrere deg på Meebo, kan du logge deg på tjenestene manuelt. Hvis du for eksempel bare bruker MSN kan det være like greit.

Meebo IM klienten ser ut til å bruke relativt lite strøm sammenlignet med for eksempel strømslukeren Live Messenger på Windows Mobile.

Klienten integrerer også fint med Android OS sin notifikasjons tjeneste slik at du får visuell melding om aktivitet. Når du får en melding kan du velge at lyset skal blinke, vibrering og lyd.

To ting jeg savner: Skype støtte og avatarer.

Her er en video som går igjennom funksjonaliteten til Meebo IM:

Meebo for Android from Meebo on Vimeo.

Vurdering [Rating:90/100]

For ordens skyld; dette er en blogg fra Norsk Androidforum som har fusjonert med Mobizmag.no

Legg igjen en kommentar