Dette bør Apple lansere av nye iPhones

Tre år har gått siden den første lanseringen og iPhone har stort sett ut likedan hele tiden. Her er oppskriften og patenttegningen på hva Apple kan komme til å gjøre.

Se patenttegning nederst i bloggen.

Jeg synes det er ironisk at Apple markedsfører den siste iPhone 3Gs som ”tidenes beste”. De har jo for så vidt rett i det – men de har altså bare lansert tre versjoner av samme telefon …

iPhone ble første gang presentert av konsernsjef  Steve Jobs i Apple under Macworld Conference & Expo 9. januar 2007, og den ble lansert 29. juli 2007 i USA. Den ble lansert i Norge 11. juli 2008, hos NetCom.

Det er ingen tvil om at iPhone har vært en salgssuksess. Telefonen har fått de fleste store og tradisjonelle mobilprodusenter til å tenke nytt. Nå er det touchdisplay og bedre brukervennlighet som gjelder hos Apples konkurrenter. En hver mobilprodusent lanserer nå App Stores, etter den vellykkede businessmodellen til Apple.

Apple og Steve Jobs har med sitt inntog i mobilmarkedet tvunget den tradisjonelle mobilbransjen til å tenke nytt. Men nå må selv Apple fornye iPhone dersom salgskurven fortsatt skal stige!

Les også: Apple-gründer Steve Wozniak svake mobilprofetier i Oslo

La oss se fremover – hva kommer Apple til å gjøre med iPhone? Eller hva bør de gjøre?

Problemet til Apple er i dag todelt; det ene er at iPhone er stor i størrelse. Det andre er at Apple-mobilen er dyr i forhold til mange andre modeller/telefoner i markedet. Jeg tenker altså her på priser UTEN subsidiering fra mobiloperatørene.

Jeg tror derfor Apple må komme med en billigere modell av iPhone for å kunne bli et valg for ”folk flest”. IPhone har i lille Norge ikke blitt et ”folkeie” slik som for eksempel Nokia og Sony Ericsson er det.

Humoristisk vet du sikkert at ”folk flest bor i Kina”. Dette er et veldig viktig marked ikke bare for Apple, men også for de andre mobilprodusentene. Bare spør Nokia og Motorola som kjemper hardt der!

I Asia – og da spesielt i Japan – har de allerede så mye mobilsnacks med touchskjermer og et stort applikasjonstilbud at iPhone har vært salgsflopp sammenlignet med den oppturen Apple har hatt med iPhone i USA og Europa. Japan hadde dessuten ”App Stores” hos blant annet NTT Docomo lenge før Steve Jobs hadde tenkt tanken …

Folkevognmobil fra Apple?

Jeg tror at Apple i år eller neste år vil lage en mindre ”folkemodell” av dagens iPhone. Kall det gjerne iPhone Light.  Ikke alle mennesker trenger all funksjonalitet som iPhone har. Dersom Apple skal nå det virkelig store massemarkedet så må de komme med et slikt produkt.

De tre manipulerte bildene du ser øverst på denne siden er ikke nye, men gir deg likevel en idé i hvilken retning jeg tror at Apple kan komme til å utvikle iPhone. Se for deg en billig iPod Nano-spiller med innebygget mobiltelefon! Jeg tror en slik mobil ville kunne bli en formidabel salgssuksess.

Den kryptiske patenten Apple ikke vil snakke om

Lenovo viste i dag fram et utrolig spennende kombinasjonsprodukt som er en nettbook med to PC-er. Se videoen her på Mobizmag.no! Dette produktet burde få Apple-ledelsen og MAC-menigheten til å å gråte av misunnelse.

I Apple jobber de nå med en stor lansering i midten eller slutten av januar. Tradisjonen tro vil ikke Apple kommentere noe som helst. Men det går rykter om at Apple blant annet jobber med en tablet-PC. Flere nettsteder hevder at denne vil hete iSlate. Wall Street Journal sier at en slik spesial-PC kan komme i markedet allerede i mars.

Bildet under er en patenttegning som Apple har laget. Det er Baltimore Sun som har avdekket saken. Dette kan eksempelvis være av den nevnte Tablet-PC-en, som burde ha gode sjanser til å ta opp konkurransen med lesebrettet Kindle fra Amazon.com. Apple kaller dette produktet for ”Portable Multifunction Device”.

Legg spesielt merke til mikrofonen nederst til venstre på tegningen. Det kan bety at dette kommende Apple-produktet har innebygget ”iPhone-funksjonalitet” eller mikrofonen er til bruk ved chatting over internett.

Hva tror du Apple gjør med tanke på nye lanseringer? Bruk kommentarfeltet nederst i artikkelen!


En kommentar om “Dette bør Apple lansere av nye iPhones

Legg igjen en kommentar