Først ut med BI-applikasjon til Android

Verdens raskest voksende beslutningsstøtteplattform kommer nå også i en versjon for Googles smarttelefonoperativsystem Android.

QlikView til Android gir full interaktiv BI-funksjonalitet og ikke bare statiske rapporter.

Operativsystemet Android blir stadig mer populært hos mobiltelefonprodusentene Sony Ericsson, Samsung, Motorola, HTC, Garmin, Vodafone og nå sist hos Google selv.

Henrik Béen, QlikTechs Executive Director of Product Marketing, sier at det er et stort behov for smarte bedriftsløsninger til smarttelefoner:

– Smarttelefoner er et raskt voksende segment og brukes av en ny generasjon forretningsfolk som trenger detaljert informasjon raskt, enkelt og intuitivt uansett hvor de er. Disse forventer at den nye generasjonen smarttelefoner skal kunne gi forretningsapplikasjoner et løft med tanke på tilgjengelighet, funksjonalitet og brukervennlighet. Det er vår oppfatning at vi med vår økte innsats på dette feltet også utvider bruken av BI og forretningsanalyse for nye grupper.

Samme interaktivitet og fleksibilitet
Brukergrensesnittet QlikView for Android er blitt tilpasset fra bunnen av for å gi brukerne den samme interaktiviteten og fleksibiliteten som kjennetegner QlikView på andre plattformer. Dessuten har man utnyttet en rekke unike egenskaper ved telefonene som kjører Android, som for eksempel GPS-støtte, bevegelse og touch-funksjonalitet.

– Det er viktig å understreke at QlikView for Android er en komplett BI-klient, sier Henrik Béen.

– Det er derfor full støtte for ad hoc-analyse og den gir virksomheten støtte til alle som trenger gode beslutningsstøtte i ”felten” – og ikke bare på kontoret.

QlikView-applikasjonen for Google Android er i løpet av få uker tilgjengelig på Android Marked. Verktøyet er utviklet i samarbeid med The Astonishing Tribe (TAT) AB, kjent for å spesialisere seg på mobile grensesnitt for selskaper som Google og Spotify. Programmet er opprettet på en TAT Cascades-plattform, er multi-touch drevet og støtter lokasjonsbaserte søk med GPS.

Fakta

  • QlikTech hevder de er verdens raskest voksende Business Intelligence (BI)-selskap.
  • Flaggskipet QlikView gir umiddelbare forretningsrelaterte svar og lar brukerne utforske data uten begrensninger.
  • I motsetning til tradisjonelle BI-verktøy gir QlikView umiddelbar verdi og investeringskostnadene spares inn på dager eller uker, i forhold til uker, år, eller ikke i det hele tatt.
  • Selskapet hevder at QlikView er det eneste BI-verktøyet som kan brukes på bedriftens egen server, fra ekstern server, på én enkelt laptop samt på mobile enheter – for én enkelt bruker så vel som for verdens største selskaper.
  • QlikTech har mer enn 12 000 kunder i 95 land og over 800 samarbeidspartnere over hele verden.

Legg igjen en kommentar