Nyttig sjekkliste FØR du bytter mobiloperatør

Her er en nyttig 10 punkts sjekkliste når du skal bytte mobilabonement. Billigste operatør er ikke bestandig best eksempelvis når det gjelder datatrafikk. Mobizmag.no forteller deg hva du må undersøke.

Les også: Færre nordmenn bytter mobiloperatør

Betaler du for mye for dagens mobilabonement? Eller har du sett et billigere mobilabonnement og ønsker å bytte teleselskap? Hvordan går du fram og hvor lang tid det tar?

Her en sjekklisten

  1. Definer først hvilket behov du har. Hva skal du bruke mobiltelefonen til? Bare ringe eller mye datatrafikk? Hvilke tjenester vil du bruke?
  2. Finn så billigste mobilabonnement på Telepriser.no
  3. Sjekk også med operatørenes nettsider.
  4. Finn spesielt ut hvor mye datatrafikken og samtrafikkpriser koster. Mange har fått seg ubehagelige overraskelser ved å laste ned mye til telefonen eller når de benytter mobilen i utlandet.
  5. Mobizmag.no-redaksjonen har eksempler på at en del brukere sliter med å komme på nett når de bruker de små, billige mobilselskaper. Billigst er ikke bestandig best når det gjelder datatrafikk til og fra mobiltelefonen. Vi anbefaler at du sjekker andres brukererfaringer på nettforumer. Snakk med venner om deres erfaringer.
  6. Sjekk om det er bindingstid på mobilabonnementet ditt. Hvis det er tilfelle, må du enten vente til bindingen går ut før du bytter, eller kontakte leverandøren din om å betale for den gjenstående avtaleperioden.
  7. Dersom telefonen er operatørlåst, får du kode til å låse opp telefonen fra mobiloperatøren du er kunde hos.
  8. Kontakt den mobiloperatøren du ønsker å bytte til, for eksempel via Internett. De vil ordne alt det praktiske med overføringen av abonnementet. Normalt vil du også få mulighet til å beholde ditt gamle nummer. Du trenger ikke å ta kontakt med din nåværende mobiloperatør.
  9. Normal overføringstid er syv til ti dager. Din nåværende operatør skal gjennomføre overflyttingen innen fem virkedager etter at de har mottatt melding fra din nye operatør.
  10. Du får et nytt SIM-kort i posten og en SMS-melding med beskjed om når du skal bytte SIM-kort. Dette skjer før ditt gamle abonnement slutter å virke

Tipsene kommer fra Mobizmag.no-redaksjonen, samt Post- og teletilsynet.

Legg igjen en kommentar