Tror at Sony Ericsson blir lagt ned i år

Sjefen for konsulentselskapet Infostrada og mobilapp.-selskapet Touch technology, Even Hovde, tror at SonyEricsson legger ned sin virksomhet i år.

Even Hovde har jobbet med IT-, mobil- og telekomprosjekter siden 1999.

På oppfordring fra Mobizmag.no har telekomeksperten Hovde satt sammen en fempunktsliste over de viktigste trendene for 2010:

1. Brukerne har behov for mer bådbredde og raskere hastighet på mobilt internett. De mobiloperatørene som tilbyr en høyere brukeropplevde hastigheter vil få et konkurransefortrinn. Jeg håper at NetCom får til sin 4G satsning, for dette vil trigge en raskere satsning på utbygging hos de andre mobiloperatørene og totalt sett flere fornøyde brukere.

2. iPhone viser vei for hva som er mulig i forhold til å bruke mobilen til mer enn telefoni. Dette gjør at Nokia som markedsleder på smarte telefoner må lykkes med gode løsninger for utvikling og distribusjon av mobile applikasjoner, for å beholde sin markedsposisjon. Dette race blir det spennende å følge med på.

3. Windows Mobile vil tape betydelige markedsandeler. Dette har sammenheng med at Microsoft har for lite fokus og for dårlig support apparat for Windows Mobile applikasjonspartnere, samt at konkurrentene gjør en god jobb.

4. Bedrifter vil i stadig større grad lage egne mobile applikasjoner med fokus på markedsføring av bedriftens tjenester eller for å støtte de ansatte i utførelse av jobben. Vi som jobber med utvikling av mobile applikasjoner har en utfording med å sikre at brukerne opplever tjenesten (applikasjonen) som lik enten man bruker en smart telefon basert på Symbian, Android, Windows Mobile eller iPhone. Bedrifter blir stadig mer avanserte og vil kreve mer av sine applikasjonspartnere i forhold til funksjonelle tjenester og brukeropplevelse.

5. Hvis jeg skal forsøke meg på en dramatisk hendelse så er det at Sony Ericsson legger ned sin virksomhet.

Kommentarer:
– Når det gjelder Google og Android så lurer du sikkert på hvorfor jeg ikke har kommentert de, men jeg tror de trenger mer enn 2010 for å komme skikkelig i gang.

– Når det gjelder Blackberry så ser det ut til å være for spesielt interesserte. Men jeg skal med spenning følge med på begge leverandørene!

– Jeg tror ikke det blir noen store revolusjoner, men litt mer av det samme vi har sett i 2009 og mye per positivisme i bransjen, avslutter Even Hovde.

4 kommentarer om “Tror at Sony Ericsson blir lagt ned i år

 1. Må si jeg likte android siden mye bedre.
  Nokia kommer til å gjøre snu opperasjon i år med nye Symbian og Maemo 6.

  Nexus selger ikke så lett, men det er ettersom USA har sine vaner som ikke kan forandres på 1,2,3. Google hadde heller ikke sett dette for seg.

  Selv om Nexus kun er tilgjenglig på nett så er det for meg en god ting. Det er mye mer spessielt å ha denne telefonen enn en felles mobil som alle andre har.

  HTC,Sony Ericsson,LG og Samsung kommer til å få Android opp i skyene.

  Med tanke på alle modellene som kommer med Android i år så kan jeg ikke forstå hvorfor Android ikke kommer til å vokse enormt.

 2. Må ikke glemme Motorola, de satser nå tungt på Android, tre telefonmodeller i salg med Android (Milestone, DEXT og CLIQ), en annonsert (Backflip), og flere «in the wild».

  Android for Motorola er iferd med å bli være-ikke-være.

Legg igjen en kommentar