Mobilen tar i år over jobben for PC-en din

Mobilen blir den nye lagringsenheten for bilder, musikk og filer. Ringekostnaden vil utgjøre mindre av hva det koster å ha telefon, og nettsurfing større. Det hevder Christian Jahr i Siemens.

Christian Jahr er informasjonssjef i Siemens.

Jahr har erfaring som rådgiver i Apeland Informasjon. Han dessuten bakgrunn som journalist og nyhetsredaktør i Computerworld. I avisen var han ansvarlig for E-business utgavene, og har derfor veldig god peiling på den slags.

Jahr har siden 1999 vært opptatt av businessaspektet i forbindelse med IT-bruk og nye teknologier.

På oppfordring fra Mobizmag.no har han satt sammen en fempunktsliste over hva som vil skje i 2010:

1. Stadig flere mobiltelefoner vil få trykkfølsom skjerm (istedenfor tastatur), da dette gjør det enklere å bruke den til nettsurf, spill, og andre nyttige og unyttige applikasjoner.

2. Ringekostnaden
vil utgjøre en mindre andel av hva det koster å ha en telefon, og nettsurfing større.

3. iPhone Apps er allerede en gedigen suksess, men stadig flere virksomheter og mediehus vil gjør sine tjenester tilgjengelige via slike applikasjoner. Se på VGs TV guide som gjør at du har både programoversikt og omtale av programmer på telefonen din hele tiden. Fantastisk applikasjon som øker oppmerksomheten til VGs innhold og avisen som merkevare.

4. Betaling og nettbank kan fort bli enda mer tilgjengelig på mobiltelefonen gjennom tilsvarende applikasjoner. Om ikke allerede i 2010, så ihvertfall vil vi om få år bruke nettbank oftere via mobilen enn via PC.

5. Mobilen blir den nye lagringsenheten for bilder, musikk og filer. Jeg tipper vi i løpet av året kan bruke mobilen som fremviser for powerpointfiler og andre presentasjonsverktøy (om vi ikke allerede kan nettopp dette).

Legg igjen en kommentar