Vestlendinger mest irritert på mobilprat

Ingen blir så irritert av mobilprat på offentlige steder som vestlendinger. Dette viser en undersøkelse.

Mobilselskapet Chess har gjennom flere landsdekkende undersøkelser forsøkt å kartlegge den mobile adferden. Et av temaene er hva folk irriterter seg mest over – hos andre mobilbrukere.

Toleransen er åpenbart lavest på Vestlandet, og vestlendingene lar seg irritere mer av å høre andre skravle i telefonen. Bare fire prosent av vestlendingene opplyser at de ikke irriterer seg over andres mobilbruk.

– Kino er det verste stedet hvor man kan plukke opp en mobil og begynne å snakke. Dette liker ikke folk, samme hvor i Norge de bor, hevder markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Han forteller videre at nær 6 av 10 nordmenn synes mobilaktivitet på kino er irriterende.

– Bare det å sjekke mobilen eller sende eller besvare SMS mens filmen ruller over lærrete er fryktelig forstyrrende. Folk bør slå av mobiltelefonen av under kinoforestillinger, sier Alvær.

Kino, offentlig transport, kafé og i butikk er de stedene undersøkelsen omfatter. Befolkningen svarer også ulikt på hvilke områder forstyrrelsene opplevest mest irriterende. Mobilprat på kino provoserer flest i Midt-Norge, mens offentlig transport og kafé er verst for innbyggerne i Oslo. Sørlendinger reagerte mer enn de andre på mobilprat i butikk.

– Nær 25 prosent av befolkningen svarer i tillegg at flere av alternativene er irriterende. Få svarer nei på spørsmålet, og de mest irriterte finner vi på Vestlandet, sier Alvær.

Toleransen er høyest i Oslo, her svarer nær 14 prosent at de ikke lar seg irritere av mobilprat. Til sammenlikningen er tallet fire prosent på vestlandet.

– I Oslo-gryta er man vant med et høyt tempo og mye aktivitet. Derfor er også toleransen for mobiler i offentligheten betydelig større. Dessuten har vestlendinger, kanskje særlig bergensere en tendens til å være litt høyrøstet, noe som sikkert kan være frustrerende og irriterende for folk rundt, humrer markedsdirektøren.

1 thought on “Vestlendinger mest irritert på mobilprat

  1. Sitat:
    «Toleransen er høyest i Oslo, her svarer nær 14 prosent at de ikke lar seg irritere av mobilprat. Til sammenlikningen er tallet fire prosent på vestlandet.»

    Nå er jo ikke 14 prosent egentlig så veldig mye heller…

Legg igjen en kommentar