Nå kommer kameraene med GPS og kart

WB650 fra Samsung er verdens første kamera med innebygget GPS og preinstallerte kart. Det betyr at du ikke bare kan ta bilder av de stedene du har vært, du kan også geotagge favorittbildene dine.

Dette er også det minste kameraet på markedet som har 15 ganger optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 24 millimeter.

Når du tar et bilde leser kameraet via GPS-en koordinatene til stedet bildet ble tatt, og på skjermen vises en liten pil på kameraets preinstallerte kart.

Bildene overføres til PC-en med også geotaggene. Bildene kan vises på Googles kart. Dette gjør det enkelt å huske når og hvor bildene ble tatt.

Et eksempel på geotagging er 43°43’23”N, 10°23’47”E, koordinatene som viser den beste plasseringen for å ta bilde av det skjeve tårnet i Pisa. Står du på koordinatene 29°58’44” N, 31°8’20”E har du perfekt utsikt til Kheopspyramiden i Egypt.

Er du på ferie og finner verdens vakreste strand får du ikke bare tatt bilde av den, du får også vite koordinatene. Dette gjør det enklere å finne tilbake dit eller forklare til andre hvor den ligger.

Lite kamera men stort objektiv
WB650 er verdens minste kamera med ett objektiv tilsvarende 24 millimeter vidvinkel og en 15 ganger optisk zoom fra Schneider-Kreuznach. I tillegg har det manuell innstilling av blenderen og lukketid, og både optisk og digital bildestabilisering. Å fotografere hendelser i fart, landskapsbilder, eller nærbilder er ikke noe problem. WB650 har også et antall ulike filterfunksjoner som løfter bildeopplevelsen; du kan forsterke farger, skape en følelse av at bildet er tatt i fart, eller leke deg med perspektivet.

WB650 er også utrustet med et videokamera som filmer i 720p HD-kvalitet. Med h.264-formatet komprimeres filmen i etterkant, slik at man få mer plass på minnekortet.

De fleste av kameraets funksjoner vises på den tre tommer store OLED-skjermen. En OLED-skjerm er mer lyssterk enn tradisjonelle skjermer, noe som er praktisk for dem som ofte tar bilder utendørs. I tillegg bruker OLED-skjermen mindre strøm.

Via en HDMI-kabel kan man koble opp WB650 mot TV-en, og vise bildene sine der.

Fakta

  • WB650 har en tre tommer stor OLED-skjerm.
  • 24 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 15 ganger optisk zoom.
  • GPS-funksjon med innebygde kart og geotaggingsfunksjon.
  • Videofilm i HD-kvalitet: 720 p / h.264. 12 megapiksel ccd.
  • Optisk og digital bildestabilisering. HDMI-kontakt.
  • Kommer i butikk i mars.
  • Pris: 3000 kroner.

Legg igjen en kommentar