– Nå kommer det mere avanserte mobilapplikasjoner

Smarttelefoner med kraftigere CPU og OS vil åpne for tyngre og mere avanserte applikasjoner, spesielt i bedriftsmarkedet. Det tror telekomeksperten Nils-Ove Gamlem.

Nils-Ove Gamlem arbeider som salgssjef for produktsalg i Cisco Norge. Han er en dyktig telekomekspert og har brukt mobil med avanserte bedriftstjenester i en årrekke.

På oppfordring fra Mobizmag.no har han satt sammen en fempunktsliste over hva som vil skje i 2010:

1. Smarttelefoner med kraftigere CPU og OS åpner for tyngre og mere avanserte applikasjoner, spesielt i bedriftsmarkedet. Disse vil kunne kjøre i bakgrunnen og vil for eksempel kommunisere med bedriftens interntjenester hele tiden. Dette gir nye tjenester innenfor blant annet unified communication.

2. Integrasjon mellom fast ( IP ) og mobiltelefoni ( 3G / 4G ) forbedres og nye tjenester etableres, for eksempel roaming/handover, felles presence og meldingsutveksling. Her vil vi også se bruken av VoWLAN (IP) øker og spesielt Smart Telefoner med 3G og WLAN vil kune dra nytte av disse tjenestene.

3. Alltid online – dette har lenge vært et begrep, men gjennom 2010 vil vi se at flere enn ”first movers” tilnærmer seg denne trenden og vil benytte mere båndbredde enn tidligere. Spesielt vil dette gi seg utslag i hvor email besvares fra. En større og større andel vil bli besvart fra Smarttelefoner

4. SaaS – Software as a Service vil bli tatt i bruk i større skala fra mobile enheter, eksemel er Webex fra Cisco. En tjeneste for desktopdeling, utveksling av tekst meldinger ( IM ), telefon og video konferanse hvor en kan delta også fra sin Smarttelefon.

5. Video – et ekstremt hot begrep som vi vil begynne å se konturene av også i mobile enheter i 2010. Video vil benyttes på en rekke måter, en-til-en, en-til-mange, broadcastet og unicastet.

Legg igjen en kommentar