– Snart kommer lydbøker på mobilen din

Bøker på mobil kan komme snikende i år. Og Google-mobilen Nexus vil trolig slite. Det mener den kjente reklamemannen Nils Petter Nordskar.

Nordskar har vært tekstforfatter og rådgiver i reklamebransjen siden 1975.  I 1995 med på etableringen av internettselskapet New Media Science (senere Cell Network, i dag Bouvet) og i 1997 etableringen av reklamebyrået Virtual Garden.

Han er i dag tekstforfatter og rådgiver i Ideer Media.

På oppfordring fra Mobizmag.no har han satt sammen en fempunktsliste over hva som vil skje i 2010:

1. Bøker på mobil kan komme snikende i år. Mobiler som satser på lydbøker, kanskje noveller, osv. Hvorfor? Det er bare nok et tegn på hva som vil skje i 2020, nemlig at vi folder ut en Kindle, PC, Mac, iPhone, Xbox, radio, tv, avis…osv, osv….. på en gang.

2. iPhone og Apps vil sansynligvis bare fortsette sin suksessrike reise med multifunksjonsmobilen. Kanskje vil den kapre enda større andeler av business-markedet også. Hvorfor? Fordi maskinen og tjenestene representerer noe unikt i markedet.

3. Google-mobilen vil trolig slite. Fordi jeg tror ikke en aktør uten en sterk, egen tradisjon innen produktdesign vil kunne lykkes på det fysiske mobilmarkedet.

4. Shopping på mobil vil få solid fotfeste i flere, små segmenter, men det vil ikke ta av ennå. Hvorfor? Skjermene er for små, brukervaner tar lang tid å innarbeide, men det KAN være en bra mulighet for en early innovator som finner en smart ehandels-mulighet. Selv ville jeg ikke være blant innovatørene her – det er dyrt og med høy risiko.

5. De aller siste mohikanere vil si opp sine fasttelefoner og gå helt over til mobil. Hvorfor? Fordi det er blitt en billigere løsning for de aller fleste av oss.

4 kommentarer om “– Snart kommer lydbøker på mobilen din

 1. Punkt nr. 2:
  «Hvorfor? Fordi maskinen og tjenestene representerer noe unikt i markedet.»

  Det var en fin måte å formulere det på (og det kan jo stilles spørsmål ved hva som skal være «unikt»).

  Oss vanlige, dødelige ville kanskje heller skrevet:
  «Hvorfor? En gang fanboy, alltid fanboy.» 😉

 2. Hmm… snakker vi lydbøker, eller e-bøker?

  Vet ikke om jeg har helt troen på lydbøker… jeg hører for eksempel mye på podcasts på vei til og fra jobb, og merker at jeg ofte «faser ut» og ikke får med meg hva de sier. Hvordan skal jeg da klare å få meg meg innholdet i en flere timer lang lydbok?

  Ellers er jeg enig i at Nexus One kan slite litt, hovedsakelig fordi den er bygget av HTC. Jeg har stor tro på Motorola sin Android satsing, hvis ryktene om at Nexus Two blir en Motorola, så tror jeg den blir en mye større hit.

 3. Har ikke lydbøker til mobil allerede kommet? Mener å huske jeg så man kunne kjøpe mp3-bok på mikrominnekort her for ikke så lenge siden jeg.

 4. Moskus: Hva som er unikt med iPhone Apps? Brukergrensesnitt (sexy-faktor) og et genialt enkelt økosystem rundt App Store for både utviklere og brukere.

  Det finnes 10.000-vis av gode applikasjoner til Windows Mobile, mange som går iPhone’s en høygang, men de fleste brukerne vet hverken hvordan de skal finne dem eller installere dem.

  …og som kjent er jeg ikke en iPhone-fanboy 😉

Legg igjen en kommentar