Tilbyr gratis navigasjon på smarttelefonene

Nokia tar etter Apples iPhone. De tilbyr nå fotgjenger- og bilnavigasjon gratis på sine smarttelefoner.

Dette som en del av en ny versjon av Ovi Maps tilgjengelig for nedlasting her.

Nokias kart- og navigasjonsprogramvare er utviklet for bruk med mobil og er basert på en spesiell hybridteknologi. Den nye versjonen av Ovi Maps omfatter alle viktige egenskaper for bil- og fotgjengernavigasjon, som stemmenavigasjon under hele reisen i 74 land og på 46 språk, trafikkinformasjon i over ti land og detaljerte kart for 180 land.

– Vi ønsker å gjøre navigasjon med mobilen like vanlig som å sende en tekstmelding eller ta et bilde. Vi tror at det å gjøre de beste kartene med stemmenavigasjon gratis vil fremskynde dette, forklarer Anssi Vanjoki, Executive Vice President i Nokia.

– Hvorfor ha flere enheter som virker kun i ett land eller en region? Sett det sammen, gjør det gratis og gjør det globalt, og du har noe som virkelig er nyttig og kan hjelpe deg å finne frem i nesten hver eneste by i verden, enten det er til fots eller i bil.

Fem viktige elementer med Ovi Maps

 1. Ingen skjulte kostnader
  Den nye versjonen av Ovi Maps kommer med alle de høykvalitets kart- og navigasjonsegenskaper du trenger, helt gratis og til din disposisjon gjennom hele smarttelefonens levetid. Du behøver ingen tilleggslisenser for ekstra land, regioner eller tjenester som trafikkinformasjon eller byguider. Kostnader knyttet til datatrafikk fra operatører kan komme i tillegg.
 2. Den beste globale dekningen
  Du tar som regel med deg mobilen hvor enn du reiser, og med den stemmenavigasjon for både fotgjengere og sjåfører i 74 land på 46 ulike språk og kart over 180 land. På den måten får du de beste kartene med den største globale dekningen gratis.
 3. 3. Nettverkstilkobling behøves ikke under navigering
  Unngå dyr og batterikrevende nettverktilkobling med Nokias hybridteknologi. Kartene kan forhåndslastes til din smarttelefon slik at du kan sette Ovi Maps i offline-modus og fortsatt navigere, og dermed også spare batteriet. Dette er spesielt nyttig for alle som bekymrer seg for kostnader knyttet til datatrafikk i utlandet, eller ved reising gjennom områder med lite eller ingen nettdekning.
 4. Unik hybridteknologi
  Ovi Maps er bygget på en avansert teknologi som kalles hybride vektorkart. Vektorkartene er av høy kvalitet, men er mindre dataintensive og lar deg fortsette å navigere selv om du mister nettverkstilgang. Dette betyr at kart lastet ned eller oppdatert over en nettverksforbindelse er omtrent halve størrelsen av de store punktgrafikk-kartene brukt av andre tilbydere av mobilkart. Hybridkart sikrer at nedlastede kartdata er lagret på enheten for fremtidig bruk.
 5. Stemmestyring og trafikkinformasjon
  Stemmenavigasjon sving-for-sving er gratis for både fotgjengere og sjåfører. For sjåfører omfatter dette filguiding, trafikkinformasjon, fotobokser og hastighetsvarsler. For fotgjengere inkluderer det snarveier gjennom parker og fotgjengersoner i over 100 byer over hele verden, i tillegg til 6000 3D-landemerker i over 200 byer som hjelper deg å finne ut nøyaktig hvor du er.

Ovi Maps er umiddelbart tilgjengelig for nedlasting for ti Nokia-terminaler, som Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic og Nokia E72, og flere Nokia smarttelefoner forventes å legges til i løpet av de nærmeste ukene.

Fra mars vil nye smarttelefoner med GPS fra Nokia komme med den nye versjonen av Ovi Maps, forhåndsinstallert med lokal kartdata, med høykvalitets fotgjenger- og bilnavigasjon og tilgang til Lonely Planet og Michelin reiseguider uten ekstra kostnad.


4 kommentarer om “Tilbyr gratis navigasjon på smarttelefonene

 1. Hei,

  Hvordan mener dere at Nokia hermer etter iPhone fra Apple?

 2. Godt spørsmål… Apple leverer med Google Maps, men det er ingen spesielt bra navigering der.

  Vil kanskje heller si at det er herming etter Android, der Google Maps på Motorola Droid har fått turn-by-turn navigasjons helt gratis.

 3. Nok en irriterende start på en egentlig flott nyhet.
  Apple leverer ikke med bil navigasjon.

  Nokia har hatt bedre kart system enn Iphone før Iphone kom på markedet
  Det som er faktum her er at det nå gratis.

  Det må da være andre enn meg som irriterer seg grenseløst over meningsløse Iphone kommentarer.

Legg igjen en kommentar