Du blir stadig mer hekta på mobilbruk

De fleste av oss klarer ikke å la det gå en dag uten mobil. Hvor lenge klarer du deg uten mobiltelefonen? Hvis du klarer å la det gå lenger enn en dag, tilhører du et mindretall.

Det kommer frem i en undersøkelse InFact har gjennomført for mobilselskapet Chess. Nesten syv av ti må ha sin egen mobil rundt seg en eller flere ganger i løpet av døgnet.

– Nesten to av ti har sagt at det ikke kan gå lenger enn en time, mens halvparten av oss ikke klarer lenger enn en dag. Med andre ord er det omtrent syv av ti som merker mobilabstinensene etter en dag, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Chess har tidligere utført en undersøkelse hvor akkurat det samme spørsmålet ble stilt, og den gang var tallet lavere.

– For et år siden var det 58 prosent som svarte at de ikke klarte seg uten mobilen lenger enn én dag, mens det nå er 66 prosent. For hvermannsen er det tydelig at mobilen har blitt en svært viktig eiendel. Vår kontakt med omverdenen foregår i stor grad gjennom mobilen, sier Alvær. Han ser ikke på utviklingen med skepsis, men mener det er viktig at folk finner tid til å løsrive seg fra omvrdenen.

– Man er ikke nødt til å gjøre seg tilgjengelig hele tiden, mener markedsdirektøren.

17 prosent svarer i undersøkelsen at de klarer seg uten mobil en uke, mens like mange svarer at det kan gå en måned. 7,5 prosent er usikre på hvor lang tid det kan gå.

Legg igjen en kommentar