TEST: Nyttige hansker for den mobilifiserte

Det er vinter, det er kaldt og du har IKKE lyst til å ta av deg hanskene for å ta telefonen. En problemstilling Steve Jobs hadde glemt å tenke på. Her er løsningen!

Se også bildeserie av Dot Cloves!

Telefoner med kapasitiv skjerm, som for eksempel Apples iPhone, Motorola Milestone og HTC HD2 fungerer ganske dårlig med tradisjonelle hansker og votter. Noe som kan være en ulempe på disse breddegrader når gradestokken kryper langt ned på det blå feltet og du absolutt ikke har lyst til å ta av deg hanskene og pådra deg forfrysninger på fingrene.

Jeg har testet en løsning på problemet. Fra Iowa kom ideen om hansker som kan brukes på slike skjermer, og produktet ble hetende Dots Gloves. Ifjor vinter solgte de ut alle de 6000 parene de klarte å produsere, og i år har de justert designet litt. Jeg har testet årets modell, D200.

Hva er det så som gjør at disse hanskene fungerer? Jo, på langfinger, pekefiner og tommel har de laget tre små områder som skjermen reagerer på. Så ved å trykke med fingeren på disse områdene ned på skjermen, så blir det kontakt.

Hanskene er laget i nylon og fleece og ser relativt vanlige ut. De varmer ganske bra, kanskje litt for tynne for de kaldeste dagene. Kaldere enn -15 er min erfaring at smertegrensen ligger på. I området på de tre fingerene der du kan bruke på skjermen, har de fjernet fleece foret på innsiden, så disse fingerene blir litt kaldere enn de andre.

Du kan forresten bruke begge hender på skjermen.

…men hvordan fungerer det i praksis? Jeg kjøpte størrelse Medium som var den største størrelsen de produserer. Dette viste seg å være mer Large enn noe annet, så litt stort for mine fingre. Resultatet er at det er litt vanskelig å treffe kontaktområdene med fingrene mine.

Det hele blir ganske upresist og litt kronglete hvis du skal tappe mye rundt på skjermen, men for enkle operasjoner som å svare på en samtale, starte og stoppe musikk, o.l. fungerer det ganske greit.

Hanskene koster med frakt under 200 kroner, og fraktes iløpet av en uke fra USA rett i postkassen din. Jeg vil si jeg synes det er verdt det, men jeg skulle ønske jeg kjøpte en størrelse mindre.

Jeg ser at de nå i februar skal lansere to nye modeller i mer strikket stoff, så det kan hende jeg må prøve et par slike også, det ser jo ut som om vinteren har tenkt å bli en stund i år 😉

Konklusjon
Ikke helt perfekt, men fungerer bra nok til at jeg synes de er verdt pengene. Med det har jeg lyst til å komme med en oppfordring til norsk klesindustri; Nå som alle kjøper seg telefoner med berøringsskjerm, må dette være et potensielt kjempemarked, og hvem har bedre forutsetninger enn norske klesdesignere til å lage noen virkelig tøffe og funksjonelle hansker og votter til dette bruksområdet?

Se bildegalleri av hanskene.

Vurdering: [Rating:4/6]

2 thoughts on “TEST: Nyttige hansker for den mobilifiserte

Legg igjen en kommentar