– Mer mobilspill på Android og ebokpiratene kommer!

Den kjente rapperen, teknologi- og spilljournalisten Aslak Borgersrud tror at Android får en skikkelig spill-hit i år.

Aslak Borgersrud er mest kjent fra den venstreradikale rap-gruppa Gatas Parlament, hvor han lager samfunnskritisk hip-hop og rap. Han har også vært med i gruppen Samvirkelaget.

I 1993 spilte Borgersrud i flere norske filmproduksjoner, blant annet langfilmen Høyere enn himmelen. Han spilte også «Påsan» i Midt i smørøyet på NRK.

Borgersrud har jobbet i flere år som IT-journalist. Fra 1997 til 2002 var han ansatt i Computerworld, og han har også arbeidet som frilanser i andre datablader. Han regnes som en av Norges dyktigste spilljournalister.

På oppfordring fra Mobizmag.no har Aslak satt sammen en fempunktsliste over hva som vil skje i mobilåret 2010:

1. Mobilspill. Iphone/Android får en skikkelig spill-hit, som «alle» har spilt, og som blir like popkulturviktig som en stor film eller bok.

2. Ebokpirater. Leseplatene kommer. Og med dem kommer bokpiratene for alvor. De fleste nye norske bøker blir lett tilgjengelige på torrents.

3. Mobilmusikk. IWimp eller Spotify (eller begge deler) tar nesten helt over for mp3 på mobilen.

4. Ny bilstereo. Snart må den gode gamle cd-spileren ut. Den bør erstattes av en 3G-basert Wimp/Spotify-spiller, kombinert med en podcast-velger.

5. På tide med tablet? Nå må det komme et brett som fungerer som en nogen lunde fullverdig datamaskin snart. Gjerne fra Apple, men hvis ikke får Google ta oppgaven.

Legg igjen en kommentar