Oslo-folk klarer seg ikke én time uten mobil

Oslo er hardt rammet av mobilavhengighet. – En fjerdedel av innbyggerne klarer ikke å være foruten mobiltelefonen i lenger enn en time.

Da Chess ønsket å finne ut hvor i Norge mobilavhengigheten er sterkest, viste en undersøkelse utført av analysebyrået InFact, at en fjerdedel av Oslos voksne, 24 prosent, ikke kan la det gå lenger enn én time uten mobil.

– Dette er tre ganger så mange som i for eksempel Nord-Norge, forteller markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Målingen viser at Vestlandet havner på andreplass på avhengighetstoppen. Her sier 20 prosent, eller én av fem, at de trenger mobilen sin i løpet av en time. I midt-Norge og Østlandet for øvrig er tallene nede i henholdsvis 12,6 og 12,1 prosent.

– I Oslo er det et høyt tempo, og folk føler seg avhengig av å ha mobiltelefonen i nærheten hele tiden, sier Alvær. Han påpeker også at andre undersøkelser Chess har gjort viser at Oslo er den regionen hvor folk har hatt de høyeste tallene for forskjellig mobilbruk generelt.

– Det er imidlertid viktig at folk blir flinkere til å sette grenser for hvor mobile de skal være, sier markedsdirektøren.

1 thought on “Oslo-folk klarer seg ikke én time uten mobil

  1. Skjønner ikke at noen kan bli så avhengige….jeg er det ikke…..eller? 07:41, på tide å levere guttungen på skolen.

Legg igjen en kommentar