20 norske bedrifter på Mobile World Congress

BARCELONA: Mobilbransjen setter Norge på kartet på verdens største mobilmesse.

Mandag samles verdens mobilbransjen i Barcelona. Mobile World Congress er uten tvil den viktigste møteplassen for verdens mobilaktører og norske virksomheter finnes det mange av.

– I år tror jeg vi finner et tyvetalls bedrifter fra Norge på messen, i tillegg kommer det vel hundrevis av nordmenn nedover enten for å se på nye løsninger eller for å gjøre business, sier direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, Fredrik Syversen.

– Blant norske bedrifter som velger å stille ut i Barcelona finner vi kjente merkenavn som Opera, Nokia/Qt Software (tidligere Trolltech), og Birdstep, i tillegg har vi mange spennende nykommere som Boost, bMenu, RubbbeRduck, mBricks, Mobiletech, Colibria og mange flere, sier Syversen.

Telenor er den største utstilleren, men i år har de ikke egen stand i de store messehallene. For å spare penger har de leid en paviliong innenfor hovedingangen til messen.

– Vi ser at Norge har et merkenavn innenfor mobil noe kan vi takke pionerer som Opera og Trolltech for,  vi tror det derfor vil være  hyggelig å være norsk i Barcelona, sier Syversen.

IKT Norge inviterer også til samling på den norske standen på tirsdagen, noe som etterhvert også er blitt en tradisjon.

Legg igjen en kommentar