Sony Ericsson lager verdens minste Android

BARCELONA: Med Sony Ericssons allerede lanserte og mye omtale Xperia X10 bare noen uker unna butikkhyllene lanserte de idag ikke mindre enn to oppfølgere, Xperia X10 Mini og X10 Mini Pro.

Se alle bildene fra lanseringen!

Xperia Mini blir verdens minste Android baserte telefon. Skjermen er kapasitiv på usle 2,55 tommer og en oppløsning på 320 ganger 240 piksler. Den vil komme i en hel drøss med farger og har ellers ganske vante spesifikasjoner.

Sony Ericsson har lagt mye arbeid ned i å skreddersy grensesnittet. De har laget egne mini-versjoner av Timescape og Mediascape, ja også stort sett endret resten av Android grensesnittet til det ugjenkjennelige. Likevel fremhever de at X10 Mini skal støtte Android Market og vanlige tredjeparts applikasjoner.

Som med Vivaz, så poengterte Sony Ericsson også her at markedet for QWERTY-telefoner har eksplodert det siste året med en økning på 250 prosent.

Hva er vel da mer naturlig enn å kombinere en krympet Xperia med et uttrekkbart tastatur? Så Sony Ericsson lanserte likegodt også en Xperia X10 Mini Pro. Si det produktnavnet fort tre ganger etter hverandre du…

Dette skapte endel latter fra salen, men med tanke på hvor liten skjermen er, så er det kanskje fornuftig med tanke på å kunne skrive inn tekst!?

Begge telefonene vil komme i butikkhyllene iløpet av Q2. X10 Mini vil komme i en hel drøss med farger, mens X10 Mini Pro kun vil komme i svart og rødt.

Legg igjen en kommentar