Færre deltagere på Mobile World Congress

BARCELONA: Mobile World Congress åpnet portene i morges. Men det er merkbart ferre deltagere enn tidligere. Men antall pressefolk har steget til 3600.

Allerede ved hovedporten til Mobile World Congress merket vi at finanskrisen har slått inn for fullt når det gjelder antall deltagere på det som er årets viktigste arrangement for den internasjonale mobilbransjen.

Vanligvis bruker det være totalt kaos og laaaaange køer på åpningsdagen av Mobile World Congress. Slik er det ikke i år. Heldigvis – vil vel noen si.

Flere journalister som Mobizmag.no har snakket med, hevder at den prosentvise andelen av beslutningstagere på Mobile World Congress er høyeretilstede enn tidligere. Finanskrisen har gjort at mange markedsfolk og ansatte i mobilbedriftene har måtte være hjemme.

Men finanskrisen har ikke slått inn på antall mediefolk. I fjor var det rundt 2500 pressefolk tilstede. I år er det registrert 3600 mediafolk!

Dette er stor forskjell fra den første gangen jeg var på Mobile World Congress, som tidligere het GSM World Congress. Da var vi kun 70 pressefolk fra hele verden som dekket arrangementet. Det var i 1994 om jeg ikke husker feil.

Det er et godt bilde på hvor utrolig STOR medieinteressen har blitt for mobiltelefoner, tjenester og ekstrautstyr.

I dag er det lanseringer fra Nokia og Microsoft. Følg med her på Mobizmag.no og få de siste nyhetene!

Legg igjen en kommentar