Ny funksjonalitet i Windows Phone 7 Series

BARCELONA: Hva finnes av ny funksjonalitet i Windows Phone 7 Series? Vi tar en rask gjennomgang av det viktigste. Joe Belfiore, Vice President for Windows Phone gikk igjennom høydepunktene.

Bing Search er som sagt dypt integrert i Windows Phone. For eksempel så blir alle adresser i kalenderen automatisk til linker i Bing Maps.

Bing bruker atomatisk posisjonsinformasjon til søk og integrerer med Bing Maps og Hyelp. Det gjør at hvis du for eksempel gjør et søk etter sushi, så vil Bing automatisk foreslå Sushi restauranter i nærheten av der du befinner deg. Søkeresultatene organiseres i tre kategorier;

  • Web (tradisjonelt søk)
  • Local (posisjonering og kart)
  • News (søk i nyhetskilder)

Ny nettleser
Microsoft har nå bygget nettleseren i Windows Phone på samme nettleser som du finner på PC plattformen. Det betyr en mye kraftigere nettleser med bedre støtte for webstandarder. Microsoft bruker også noe de kaller for subpixel visioning for forbedret rendering av tekst, selv på ganske ekstrem zoom.

Flash støtte
Microsoft vil ikke integrere flash i Windows Phone, men Steve Balmer presenterte at de ikke hadde noen innvendinger mot at eventuelt andre (Adobe…) ville gjøre dette, med tydelige hint til Steve Jobs utspill mot Flash.

Hub’s
I Windows Phone 7 Series har Microsoft lansert noe de kaller «Hub’s». En Hub representerer deler av ditt digitale liv.

– People
Denne integrerer dine kontakter fra Exchange, Facebook og Windows Live med stort sett alle typer sosiale nettverk. Etter pressekonferansen med Sony Ericsson igår, så må vi få bemerke at dette er mye av samme tanke som Sony Ericsson har med sin TimeScape og Motorola har med sin MotoBlur.

– Pictures
Pictures henter bilder lokalt fra telefonen, bilder du har synkronisert fra PC’en din og bilder fra profilen din på sosiale nettverk som for eksempel Facebook og Windows Live.

– Office
Microsoft lanserer en ny og forbedret OneNote applikasjon med synkronisering med din PC eller Exchange. De integrerer også Sharepoint dypere inn i hele Office suiten på telefonen.

– Music + Video
Alle Windows Phone telefoner vil være en Zune device. I tillegg til å spille av musikk og video du har lagret direkte på telefonen har Windows Phone integrasjon med Pandora (en streaming tjeneste tilgjengelig kun i USA). Det vil også komme støtte for andre tredjeparts musikktjenester etterhvert.

Borte er forøvrig Mobile Device Center, nå skal telefonen synkroniseres med Zune programvaren til Microsoft. Dette er mye mer multimediasentrisk enn tidligere.

– Games
Microsoft integrerer Xbox Live. Du kan bruke samme avatar som du bruker på dagens Xbox Live. Ellers var det hele litt ullent om hva som kommer av spill og Xbox integrasjon.

5 thoughts on “Ny funksjonalitet i Windows Phone 7 Series

  1. Ja, kanskje Window Mobile overlever allikevel, dette ser spennende ut.

Legg igjen en kommentar