Vil gi deg din egen basestasjon innendørs

BARCELONA: Network Norway vil løse problemene med dårlig mobildekning innendørs ved å gi din bedrift en basestasjon forteller informasjonssjef Tom Guldberg og prosjektleder Geir Ove Jenssen.

Herrene var på Mobile World Congress i Barcelona og fikk med seg NECs pressekonferase om femtocell.

Mange bedrifter sliter idag med dårlig mobildekning innendørs helt uavhengig av mobilleverandør. Når de samtidig oftere og oftere legger ned sine fastlinjer blir dette etterhvert et stort problem.

Nye kontorbygg bygget i stål og tykke, lyd- og sol-isolerende glass forsterker dette problemet enda mer. I enkelte kontorbygg får du bedre dekning ved å gå vekk fra vinduet, sier Geir Ove Jenssen videre.

En enkel måte å løse dette på, er å tilby bedrifter en femtocell. Femtoceller er små innendørs 3G basestasjoner med fysisk størrelse og rekkevidde inne i bygg omtrent som en trådløs ruter.

Hos kunden kobles femtocellen til kundens bredbåndslinje eller ruter. De er selvkonfigurerende, og vil selv starte opp når den blir skrudd på. Brukeren trenger altså ikke å involvere seg i oppsettet av femtocellen.

Leverandøren som er valgt er NEC, som allerede har en operatør på kundelisten i SFR, Frankrikes nest største mobiloperatør. De slo følge med Vodafone i Storbritannia, som lanserte femtoceller i fjor sommer.

Network Norway starter opp et pilotprosjekt med rundt 50 kunder i løpet av mars, og vil løpe hele våren. Kundene er spredd over hele landet for å teste flest mulig aspekter ved løsningen. Med dette prosjektet ønsker Network Norway å teste kundeopplevelsen med femtoceller, og hvordan teknikken fungerer før de lanserer løsningen kommersielt.

Og slik ser NECs femtocell ut:

Legg igjen en kommentar