Her er verdens første netbook for 4G!

BARCELONA: Etter å ha levert det første 4G-modemet i desember til verdens første kommersielle 4G-nett i TeliaSoneras regi i Stockholm og Oslo, viser Samsung nå frem verdens første netbook med 4G innbygget.

For å kunne demonstrere alle dens funksjoner under Mobile World Congress i Barcelona har Samsung bygget opp et fullt fungerende LTE-nett (4G) på messeområdet.

Utgangspunktet for utviklingen av de første 4G-modem basert på LTE kom som følge av Samsungs egenutviklede modemchip. Nå har denne teknologien beveget seg inn i PC-en. Netbooken N150, som allerede selges med 3G og mobilt bredbånd, kan på forespørsel leveres med 4G.

Under Mobil World Congress viser Samsung i tillegg frem sin LTE-dongel GT-B3710, verdens første kommersielle USB-modem for 4G, – en løsning som følger den nyeste standarden 3GPP LTE Rel-8.

Som ledende utvikler av neste generasjon mobilteknologi er Samsung kjent for å kunne tilby alt fra modem til PC-er til nettverksløsninger for LTE. Færre kjenner kanskje til at Samsung også er nettverksleverandør for LTE, men i Barcelona viser Samsung også frem denne siden gjennom basestasjoner til ferdige modem og netbooks.

Samsung har også i lang tid vært engasjert i 3rd Generation Partnership Project (3GPP).  I dette prosjektet utvikler bransjen i fellesskap standarder for 3G og 4G. I Barcelona vises resultater av dette samarbeidet og de nyeste LTE-produktene, både for nettverk og sluttbrukere.

Samsung N150 har alt hva en netbook behøver. Den har Intels nye chip for netbooks, samt den nye Atom-prosessoren N450. Det gjør den rask og energieffektiv, og sammen med den 10,1 tommer store skjermen med LD-teknologi får man en batteritid på inntil 8,5 timer.

Til bruk ved videokonferanser og ip-telefoni har N150 innebygget webkamera, mikrofon, samt utgang for høretelefoner. N150 er naturligvis TCO-merket og finnes i hvitt, svart og rosa.

I tillegg til N150 med innebygget modem for 4G, viser Samsung også frem sin bredde av bærbare PC-er på MWC. Blant annet presenteres N210 og N220 som har ”sølesikkert” tastatur, dobbelt operativsystem for hurtigstart, samt tyverisikring. Samsungs netbooks har inntil 75 prosent egenutviklede komponenter

Legg igjen en kommentar