Nokia satser alt på mobiltjenester

BARCELONA: Nokia har fokusert mye på tjenestene rundt Ovi konseptet det siste halvåret. På Mobile World Congress fortalte Nokias tjenestesjef, Niklas Savander, hvilken suksess dette har vært.

Etter at Nokia lanserte gratis kartjenester har OVI maps blitt lastet ned 3 milloner ganger. Ovi Maps har tilgjengelig kart over 74 land, og har blitt lastet ned fra hele 185 land.

I mars vil Nokia også lansere Ovi Maps for Maemo plattformen. Maemo finnes idag kun på toppmodellen Nokia N900 som vi testet for ikke så lenge siden.

Nokia måler nå bruken av Ovi Maps, både online og offline bruke, for å kunne samarbeide med operatører med utvikling av spesielle dataplan abonnementer.

Ovi Store
Nokia sin applikasjonsbutikk, Ovi Store har blitt kraftig redesignet og Nokia jobber aktivt med lokalisering av butikken for å kunne tilby applikasjoner mer rettet mot det enkelte land.

Ovi Store tilbyr idag applikasjoner for Symbian S60 og Maemo plattformene.

Ovi Store har 15 nedlastinger per sekund, det blir mer en en million per dag. Antallet brukere dobles for hver måned.

Ovi Music
Comes with music er lansert i hele 27 land. Aktivering av tjenesten vokste med 400 prosent iløpet av november og desember 2010. I snitt laster hver abonnent ned 500 spor iløpet av de første ukene etter aktivering.

Nokia ønsker ikke å gå ut med antall abonnenter, men jobber aktivt med å lansere Ovi Music i flere land. De skal tilby DRM fri musikk, forbedre søkefunksjonaliteten og lansere en «Common SignOn» løsning.

Legg igjen en kommentar