Rekordomsetning for 24SevenOffice

IT-firmaet 24SevenOffice leverer rekordomsetning for fjerde kvartal. Selskapet har opplevd en vekst på 47 prosent i 2009 sammenlignet med året før.

Siden noteringen i 2007 har teknologiselskapet vært et av børsens aller raskest voksende selskaper, med en vekst på rundt 250 prosent.

– Vi må vel kunne si at 24SevenOffice er i godt driv for tiden. Det er åpenbart at vi har truffet en sterk trend med tjenestene våre. Vi ser også store muligheter i Sverige, der vi vokser enda raskere enn i hovedmarkedet Norge, sier CFO i 24SevenOffice, Truls Hauger.

24SevenOffice leverer såkalt SaaS-programvare, Software as a Service, som innebærer at selskapet har en langt sikrere inntektsstrøm gjennom løpende inntekter enn selskaper som hovedsakelig er basert på å selge ny programvare til nye kunder.

Trosser stagnasjonen
Selv om tradisjonelle programvareleverandør opplever stagnasjon, har SaaS-selskaper over hele verden trosset finanskrisen. 90 prosent av inntektene til 24SevenOffice er repeterende, i motsetning til tradisjonelle programvareselskaper som ligger mellom 20 og 30 prosent.

– Nøkkelen til suksessen er at bedrifter får alle systemer enkelt tilgjenglig i en nettleser over internett. Dermed unngår organisasjonene operasjoner som serverdrift, installasjon av programvare, oppgraderinger, back-up og terminalservere, sier Hauger.

Videreutvikle løsning
Bedriften mottok nylig forskningsmidler til å videreutvikle en løsning for avansert prosjektstyring for kunnskaps- og prosjektorienterte bedrifter. Nå satses det på leveranser til enterprisemarkedet i løpet av 2010.

– Vi opplever at selskapet har nådd den kritiske massen, og bevist at vi kan levere solid vekst og lønnsomhet i et tøft marked. Fremover skal vi fokusere på å synliggjøre verdiene i selskapet, også ovenfor kapitalmarkedet. 24SevenOffice er teknologisk ledende på sitt felt i Europa, og vi vil se stadig nye innovasjoner og anvendelsesområder for denne teknologien, sier styreformann, Karl-Anders Grønland.

24SevenOffice omsatte for 20,2 millioner kroner i fjerde kvartal av 2009. Omsetningen for hele 2009 ble 74,7 millioner kroner, med en positiv bunnlinje på 11,1 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar