Gir deg superhastigheter på internett

Altibox gjør nå klar for helt nye superhastigheter på Internett. Innen sommeren vil internett-linjer på 400/400 Mbit/s være tilgjengelig for Altibox-kunder.

Fiberkabelen overfører data med lysets hastighet. Med ny teknologi er det mulig å flytte grensene i retning av denne hastigheten.

– Vi har nå utviklet en ny hjemmesentral. Denne vil være klar for levering til kundene våre samtidig med de nye internett-hastighetene, sier Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Altibox.

Altibox tilbyr nye, superhastigheter på 100/100 Mbit/s, 200/200 Mbit/s og 400/400 Mbit/s. I tillegg kan kundene fortsatt velge dagens hastigheter på 10/10 Mbit/s, 30/30 Mbit/s og 50/50 Mbit/s. Prisen for det superraske bredbåndet er ikke fastsatt.

Kravet til høyere internett-hastighet øker hver måned. Det blir mer og mer video- og multimedieinnhold på internett, noe som krever høy båndbredde. Nedlasting av en HD-film tar for eksempel mer båndbredde enn å besøke 35.000 nettsteder.

– Med disse nye hastighetene er vi i forkant av utviklingen og langt foran konkurrerende teknologier. Vår nye hjemmesentral er et nytt teknologisk skritt på veien i å utnytte fiberkabelens hastighet, sier Gundegjerde.

– Våre analyser viser en trafikkvekst i bredbåndsnettet på ca. 40 % i året. Dette er sammenfallende med analyser fra Cisco Systems, verdens største leverandør av nettverksutstyr, sier Gundegjerde.

Like rask opp
Økt kvalitet på bilder og HD-film krever høy båndbredde også for opplasting. Sosiale medier har blitt viktige for å lagre store mengder digitalt innhold som musikk, bilder og filmer. I januar 2005 eksisterte ikke YouTube.

Nå har YouTube over 1 milliard besøk hver dag. YouTube alene står i dag for ca. 10 prosent av den samlede trafikken på internett, og i årene framover forventes det en vesentlig vekst i salget av HD-videokameraer.

Når videosnutter fra disse kameraene skal deles med andre eller sendes til ekstern lagring, vil behovet for høyere opplastingskapasitet øke betydelig. Alle Altibox sine bredbåndslinjer leveres med symmetriske hastigheter.

– Da går det like fort å komme seg ut i verden, som å hente verden hjem, sier Gundegjerde.

Legg igjen en kommentar