Mobilbransjen er fullstendig hekta på Android

BARCELONA: Var det en trend som var tydelig på Mobile World Congress, så var det at alle ville produsere en Android-telefon.

Se bildegalleri av de nye Android-telefonene.

Glem Symbian, Windows Phone og andre merkverdige operativsystemer, det var Android for alle penga!

Telefonprodusentene vil produsere Android telefoner og programvareleverandørene vil utvikle løsninger for Android plattformen.

Flere utviklere vi snakket med ble blanke i øynene da de fikk snakke om hvor enkelt og morsomt det var å utvikle for Android. Det hjalp nok også litt at alle som deltok på Google sitt utviklerseminar fikk hver sin Nexus One.

Det var mange telefonprodusenter som stilte ut nye, fremtidige og eksisterende telefonmodeller. Absolutt alle produsenter hadde et flertall av touchscreen telefoner på sine stands, og de aller fleste hadde telefoner basert på Android plattformen. Her er en oversikt over de vi fant (og en vi ikke fant, men som burde vært der).

HTC
HTC er jo ringreven når det gjelder Android. Og de skuffet ikke nå heller. Hele to modeller lanserte de, HTC Legend og HTC Desire.

Sony Ericsson
Verden har ventet og ventet på Xperia X10, og nå ser den endelig ut til å komme også. Men Sony Ericsson stopper ikke der, de lanserte like så godt X10 Mini og X10 Mini Pro. Verdens minste Android telefoner på puslete 2,5 tommer.

Samsung
Samsung har jobbet med Android nesten like lenge som HTC, og lanserte denne gangen modellen i8520 Halo. Dette er en modell som har en innebygget pico prosjektor og er ifølge Samsung ikke aktuell for det nordiske markedet.

Redaksjonen til Mobizmag fant også en umerket Android telefon med samme type prosjektor, men klarte å ødelegge prosjektoren så vi rømte åstedet før vi fant ut hvilken produsent det var.

Motorola
Motorola er raskt iferd med å gå forbi HTC i antall Android modeller og i salgstall. De hadde en imponerende stand med samtlige modeller utstilt. De hadde en relativt stille lansering av modellen Motorola Quench. Dette er i praksis modellen DEXT bare mye tynnere og uten det fysiske tastaturet.

Acer
Fra før av har Acer modellen Liquid som har mottatt blandede anmeldelser. Nå kommer de med Liqud e. En liten oppgradering med blant annet Qualcomm Snapdragon prosessoren på 1Ghz, 3,5 tommers skjerm og Android 2.1. Acer sine telefoner har tradisjonelt sett ikke vært tilgjengelig i Norge.

LG
LG forsvant i mengden. De hadde ingen stand på selve messen men hadde en lansering ute i regnværet som ingen fikk med seg. Det ble visstnok lansert noen Android telefoner…

Men fortvil ikke; Mobizmag.no er invitert til en norsk lansering av disse telefonene neste uke, så følg med her på Mobizmag.no!

Garmin-Asus
Garmin slo seg relativt nylig sammen med Asus for å lage Android baserte telefoner. Den første vil hete Nüvifone A50, og har så mye GPS integrasjoner at du aldri mer trenger å være redd for å rote deg bort (noe Mobizmags utsendte medarbeider kunne trengt denne da han rotet seg vekk på vei hjem fra Sony Ericsson sin lansering nede ved havneområdet).

Lumigon
Så er vi over på de litt mer obskure produsentene.

Lumigon er et dansk designstudium som vi virkelig håper vi vil få se i salg i Norge etterhvert. Modellene har navnene T1, S1 og E1. Telefonene skal være basert på Android 2.1 med et tilpasset grensesnitt. Noe som er uvanlig for Android telefoner, er at Lumigon også vil inkludere FM radio på sine telefoner.

Huawei
Kinesiske Huawei er mest kjent på våre kanter for å være grunnstenene i våre GSM/3G nett, men de er også store på telefoner. Huawei lanserte hele fire modeller i Barcelona med de noe anonyme modellnavnene U8300, U8100 og U8110. Det er vel relativt tvilsomt om vi kommer til å se noen av disse modellene her på berget.

ZTE
ZTE er en også en kinesisk produsent som viste frem modellene Blade og Racer basert på Android. Telefonene kommer høyst sannsynlig til å blir solgt som OEM modeller under operatørers navn. Altså ikke noe vi vil se noe til her på berget.

Dell
Tilslutt er det den produsenten som ikke var på Mobile World Congress, nemlig Dell. Dell jobber med en Android telefon som til stadighet dukker opp på nettet, men som Dell ikke har gitt noen offisiell informasjon om; Dell Mini 5.

I motsetning til HTC og Sony Ericsson, så betyr «Mini» ikke at dette er en liten telefon. Dell jobber med en 5 tommers stor telefon/surfebrett som ser ut til å bli en skikkelig lekkerbisken for de som liker det litt stort.

Se bildegalleri av de nye Android-telefonene.

2 thoughts on “Mobilbransjen er fullstendig hekta på Android

  1. Dette blir et spennende mobil år 🙂

  2. Så absolutt! Jeg gleder meg som et lite barn å finne ut hvordan Apple skal takle denne Androidfeberen, siden nå som flere popularitetsfirmaer skifter til android så blir den jo godt intergrert i mobilsamfunnet, å få en android som selv «hipsterne» digger er jo nærmest å slå fast den siste spikern i kista på iPhone.

Legg igjen en kommentar