Til kamp om bredbåndskunder med gratistilbud

Chess gir som første mobilselskap sine kunder bredbåndsmodem uten at kundene må betale.

Modemet koster vanligvis 589 kroner. Dermed tar Chess opp kampen mot tradisjonelle bredbåndsleverandører. Mer enn 500 000 nordmenn har tatt i bruk mobilt bredbånd.

– Det er ingen bindingstid eller skjulte kostnader. Kunden får ha modemet så lenge kundeforholdet varer, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

I tillegg til at USB-modemet har kostet 589 kroner har abonnementet også hatt en bindingstid på 12 måneder. Ved å kutte prisen til null og ta bort bindingstiden blir Chess det selskapet med de desidert beste betingelsene i det mobile bredbåndsmarkedet.

USB-modemet kan den enkelte forbruker stikke inn i datamaskinen og surfe på nettet. I alle de store byene er det Super 3G nett, og i Oslo er 4G nettet allerede tatt i bruk. Dersom kunden vil avslutte forholdet er det bare å sende tilbake modemet.

– Vi gir kundene en mulighet til å bruke mobilnettet på en rimelig måte. De fleste bruker nettet til å oppdatere seg på nyheter, sjekker e-post og er på sosiale medier. Gjennom USB-modemet har man alltid med seg sitt eget nett, og er ikke avhengig av å ha passord til eksterne nett eller lete etter åpne nettverk, sier Alvær.

Han sier videre at det nå skjer en gradvis sammensmelting av mobilnett og det tradisjonelle bredbåndsnettet. Forbrukere med vanlige surfevaner kan like gjerne bruke et mobilt bredbånd fremfor å abonnere på egne bredbåndstjenester. Alvær understreker imidlertid at såkalte proffe brukere som laster opp tunge filmfiler ikke vil være like tilfreds med mobilt bredbånd.

– Dette utgjør likevel en svært begrenset gruppe. For de fleste av oss holder mobilnettet i massevis og det er mye penger å spare på bare å bruke mobilnettet, sier han, og legger til:

– Med mobilt bredbånd kan du koble deg til internett overalt hvor det er mobildekning.

Bare de tre siste månedene i 2009 ble det nær 60 000 nye brukere av mobilt bredbånd i Norge, ifølge en rapport fra Post -og teletilsynet. Chess ser ikke bort fra at nærmere en million nordmenn har tatt i bruk mobilt bredbånd i overgangen til 2011.

– Vi har et produkt som kan ta opp konkurransen mot de tradisjonelle bredbåndsleverandørene, sier Alvær.

Legg igjen en kommentar