Mange nordmenn fulgte OL med mobilen

En undersøkelse viser at over tre ganger så mange menn som kvinner brukte mobilen som nyhetskanal under vinter-OL i Vancouver.

Undersøkelse er utført av InFact på vegne av mobilselskapet Chess.

– Menn har mer sportsdilla enn kvinner, så det er ikke så rart. Vi har undersøkelser som viser at menn i større grad benytter seg av varslinger på mobilen generelt, noe som også var tilfelle under de olympiske vinterlekene, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Målingen viser at over syv prosent menn fulgte OL «mye» på mobil, mens litt over seks prosent svarer ”litt”. Tilsvarende tall for kvinner er henholdsvis i underkant av to og tre prosent.

– Godt over én av ti menn fulgte OL mens under fem prosent av kvinnene gjorde det samme, ser vi tallene sammenlagt, sier Alvær.

Han tror tallet vil være to eller tre ganger så høyt under neste OL. Minst.

– Mobiltelefoner brukes til alt mulig. Flere og flere bruker den til å lese avis og besøke sosiale medier, så at telefonen i tiden som kommer ikke skulle brukes mer til å motta nyhets- og scoringsvarsler er svært lite sannsynlig, mener markedsdirektøren.

1 thought on “Mange nordmenn fulgte OL med mobilen

  1. Jeg fulgte skiskytterstafetten via NRK Nett-TV på mobilen over en øl da baren vi var på ikke hadde storskjerm.

    Fungerte greit nok, men håper NRK får bedre oppløsning på sendingene til neste OL, var litt vanskelig å tyde målingene 😛

Legg igjen en kommentar