Bilproblemer og jordskjelv utnyttes av spammere

Fått mere spam i e-posten eller på mobilen i det siste? Symantec rapporterer at spammerne følger Toyotas bilproblemer og jordskjelv med 16 prosent spamøkning.

Symantecs spam- og phishing-rapport for mars viser at spammerne har vært raske til å henge seg på de mye omskrevne tilbakekallingene av biler og bruker temaet til å sende spam og ”phishe” etter personinformasjon.

Symantec har også siste måned merket seg en fortsatt tendens til å utnytte naturkatastrofer som jordskjelvene i Haiti og Chile.

Til sammen økte phishing-angrepene med 16 prosent siste måned. De mange globale biltilbakekallingene i det siste har spammerne utnyttet for å lure brukere til å oppgi personlig informasjon ved å utgi seg for advokater.

– Britiske media har dekket tilbakekallingene av biler, og publikums interesse er fanget opp av spammere som dermed skreddersyr sine phishing-emailer til å utnytte frykten for trafikkulykker. Ved å tilby ”gratis privat saksevaluering” og vise til «fare for plutselig akselerasjon» frister de folk til å oppgi fortrolige data.

Andre trender i Symantecs marsrapport

  • Spam fra .cn URL-er er på tilbakegang, .ru URL-er øker
  • 12 prosent økning i phishing fra ikke-engelskspråklige nettsteder, angrep mot italienske og franske banker
  • Angrep mot markedsføringsverktøy for nettauksjoner

Last ned hele rapporten her.

Legg igjen en kommentar