Menn skjuler SMS for kona

Er du over 40 år? Skjuler du SMS-innboksen for kona? Da er du i godt selskap, for å si det sånn. Les hva en undersøkelse avslørte.

Selv om de fleste lar partneren sjekke meldingene som ligger i innboksen, er det åpenbart et innsyn som er upopulært blant menn over 40 år.

– SMS har knust mange forhold og ekteskap, konstaterer markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

– Jeg vil nødig spekulere for mye i hva dette skyldes, men tallene er tydelige. Det kan jo tenkes at noen har kommet i en  liten midtlivskrise og har begynt å flørte litt med andre over mobilen, eller at disse rett og slett tilhører en generasjon hvor man mener at enkelte ting skal holdes svært privat, uten at det betyr at de har noe å skjule, forteller Alvær.

Tallene kommer frem i en landsomfattende undersøkelse Chess har gjennomført i samarbeid med InFact.

Over halvparten av befolkningen er åpen for at partneren skal få innsyn i SMS-innboksen på mobilen. Men av de som ikke ønsker dette, ligger overvekten hos menn mellom 40 og 59 år.

– Følelser og humør er vanskelig å skildre i en tekstmelding. Det kommer stort sett aldri noe bra ut av å lese andres meldinger. Store og små bokstaver og emoticons ksn være intern humor mellom mennesker, som blir oppfattet annerledes av ens samboer eller kjæreste, sier Alvær.

Ifølge undersøkelsen forteller  seks av ti mellom 40 og 59 år at de tillater partneren å se meldingene på mobilen. To av ti sier konsekvent nei til innsyn.

Tallet for de som ikke vil gi parteren innsyn blant gruppen mellom 25 og 39 år og de over 60 år, er henholdsvis 14,8 prosent og 11,9 prosent.

– Vi har også sett i tidligere undersøkelser at enkelte tar seg den friheten å snoke i andres meldinger. Det beste er at begge parter er åpne, selv om privatliv også skal vernes om. Mobiltelefoner er svært personlig, mener Alvær.

Legg igjen en kommentar