Slik kommer mobilåret til å utvikle seg

Han jobber med mobile tjenester og er en racer i proffesjonell iPhone-bruk. Les Baard Overgaard Hansens spådommer om hvordan din mobile fremtid kommer til å bli.

Baard Overgaard Hansen er Country Manager for Skandinavia og Community Manager i Pixum i Tyskland. De printer digitale bilder og lager bildebøker for norske kunder. Overgaard Hansen er tidligere journalist i bladet Tromsø og NTB, og har også vært nettrdaktør  Storebrand og kreativ sjef i Norsk Grafikkbyrå.

– Ekspert vil jeg ikke kalle meg, men jeg jobber også med mobile tjenester hos Pixum, og jeg har vært med på utviklingen av vår iPhone-app, så litt erfaring har jeg, sier Baard Overgaard Hansen beskjedent.

Han nevner ikke at han er en racer på iPhone og bruker denne proffesjonelt i jobben. Ikke minst i den delen av jobben hans som er å være Community Manager i Pixum. Følg han live på Twitter!

Her er Baard Overgaard Hansen spådommer om hvordan mobilåret ditt kommer til å utvikle seg:

1. Augmented Reality ser ut til å bli det helt store. Forestill deg at du går rundt i byen og kan lese anmeldelser av restauranter aller anmeldelser av filmer på din lokale kino. Eller du vil rett og slett reise med trikken og Alt ved hjelp av GPS, kart fra Google og akselerometeret i mobiltelefonene. Helt automatisk med informasjon fra Twitter, Wikipedia om interessant informasjon der hvor du befinner deg.

2. Mobil handel. «Alle» vil optimere sine websider for mobile tjenester. De riktig smarte vil også gjøre det for mobil handel. Enkle betalingsløsninger, a ala iTunes, vil bli etterspurt. Vi vil se begynnelsen på en integrasjon med augmented reality, barkoder og tradisjonell elektronisk handel. Vi vil også se en større andel av annonsemarkedet gå over til det mobile nettet, og en markant vekst i mobil handel.

3. Tablet. Dette blir tablettens år. Med en tablet pc vil grensesnittet mellom en vanlig bærbar pc og en mobiltelefon bli mer utvisket. Apple kan bli anføreren når det gjelder tablet pc, og mye spenning knytter seg til om og når den blir lansert.

4. Real Time. Søk i real time vil bli alfa og omega for mobile tjenester. Det virker som om det kan bli en interessant utvikling på dette felt, hvor Bing og Google vil kjempe om å bli den beste søkemotoren for søk i sann tid.

5. Vi vil se en nærmere integrasjon med Facebook, Twitter og andre nettverk. Hvor er jeg og hvor er vennene mine? Foursquare, Gowalla og Brightkite har fått flere tusen tilhengere i 2009, og utviklingen av slike stedsbaserte tjenester vil fortsette i 2010. Enten du poster en video eller et bilde, så vil du i 2010 bli spurt om å oppgi hvor du oppholder deg.

Legg igjen en kommentar