Advarer mot ulovlig markedsføring av mobilt bredbånd

Har du fått tilbud fra en standsselger fra Nettopp24 om PC-pakke og mobilt bredbånd til en «god» pris?Forbrukerombud Bjørn Erik Thon advarer nå mot selskapets fremgangsmåte.

Thon reagerer på omfattende feil og mangler i både markedsføring og avtalevilkår.

Firmaet Nettopp24 selger blant annet PC-pakker på stands. Pakken inneholder en bærbar PC, diverse hardware og programvare, abonnement på mobilt bredbånd, en forsikringsavtale og en avbetalingsavtale.

Tvinges til å handle på kreditt

Det er et stort problem at prisene forbrukerne får opplyst er uriktige eller ufullstedige. PC-pakkene tilbys kun mot at man tegner en avbetalingsavtale. Det er ikke mulig å betale kontant eller med kort.

Alle som tilbyr kjøp på avbetaling plikter å opplyse om den totale prisen forbrukeren må betale. Det gjør ikke Nettopp24. Når også andre vesentlige opplysninger er fraværende eller uklare blir det nesten umulig å vite hva man faktisk skal betale.

Villedende prissammenligninger

Forbrukerombudet har også stilt spørsmål ved selskapets prissammenligning som viser hva man angivelig sparer ved å kjøpe PC-pakken hos Nettopp24.

Forbrukerombudets undersøkelser av prisene på tilsvarende PC-er hos andre viser at forbrukeren faktisk må betale mer hos Nettopp24 enn hos konkurrentene.

– Jeg ser med bekymring på det store omfanget av ulovlig markedsføring i denne saken, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Svært mange feil

Forbrukerombudet oppsummerer de vesentligste bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet.

– Det er særlig bekymringsfullt når opplysninger om både pris og produkt er manglefulle. Mange forbrukere risikerer da å føle seg lurt når de oppdager hva de har kjøpt, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

1 thought on “Advarer mot ulovlig markedsføring av mobilt bredbånd

  1. Min mann skulle være så snill å gi meg en liten pc til min fødselsdag, og kjøpte Acer aspire, selgeren fortalte ikke at det var Windows mini og uten office. har ikke fått pc-en til å fungere ordentlig enda, har hatt den 1/2 år nå, må stadig bruke hjelp til å gjøre visse ting, som å bruke 3g nettet, og litt andre greier. Kjenner meg litt snytt, kunne jo ha kjøpt en kjempebra pc + trådløst nett i flere år for samme pris som denne mini utgaven koster meg tilslutt. hilsen lettere fortvilet.

Legg igjen en kommentar