Advarer mot ulovlig markedsføring av mobilt bredbånd

Har du fått tilbud fra en standsselger fra Nettopp24 om PC-pakke og mobilt bredbånd til en «god» pris?Forbrukerombud Bjørn Erik Thon advarer nå mot selskapets fremgangsmåte.

Thon reagerer på omfattende feil og mangler i både markedsføring og avtalevilkår.

Firmaet Nettopp24 selger blant annet PC-pakker på stands. Pakken inneholder en bærbar PC, diverse hardware og programvare, abonnement på mobilt bredbånd, en forsikringsavtale og en avbetalingsavtale.

Tvinges til å handle på kreditt

Det er et stort problem at prisene forbrukerne får opplyst er uriktige eller ufullstedige. PC-pakkene tilbys kun mot at man tegner en avbetalingsavtale. Det er ikke mulig å betale kontant eller med kort.

Alle som tilbyr kjøp på avbetaling plikter å opplyse om den totale prisen forbrukeren må betale. Det gjør ikke Nettopp24. Når også andre vesentlige opplysninger er fraværende eller uklare blir det nesten umulig å vite hva man faktisk skal betale.

Villedende prissammenligninger

Forbrukerombudet har også stilt spørsmål ved selskapets prissammenligning som viser hva man angivelig sparer ved å kjøpe PC-pakken hos Nettopp24.

Forbrukerombudets undersøkelser av prisene på tilsvarende PC-er hos andre viser at forbrukeren faktisk må betale mer hos Nettopp24 enn hos konkurrentene.

– Jeg ser med bekymring på det store omfanget av ulovlig markedsføring i denne saken, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Svært mange feil

Forbrukerombudet oppsummerer de vesentligste bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet.

– Det er særlig bekymringsfullt når opplysninger om både pris og produkt er manglefulle. Mange forbrukere risikerer da å føle seg lurt når de oppdager hva de har kjøpt, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

En kommentar om “Advarer mot ulovlig markedsføring av mobilt bredbånd

  1. Min mann skulle være så snill å gi meg en liten pc til min fødselsdag, og kjøpte Acer aspire, selgeren fortalte ikke at det var Windows mini og uten office. har ikke fått pc-en til å fungere ordentlig enda, har hatt den 1/2 år nå, må stadig bruke hjelp til å gjøre visse ting, som å bruke 3g nettet, og litt andre greier. Kjenner meg litt snytt, kunne jo ha kjøpt en kjempebra pc + trådløst nett i flere år for samme pris som denne mini utgaven koster meg tilslutt. hilsen lettere fortvilet.

Legg igjen en kommentar