Jubel for iPhone og Samsung, katastrofe for Sony Ericsson

Hver tiende solgte mobiltelefon i Norge er en iPhone. Samsung klatrer også på salgslistene. Sony Ericsson har mistet ti prosents markedsandel det siste året.

Stiftelsen Elektronikkbransjen oppgir hvert år hvor mange mobiltelefoner som er solgt i Norge, men vil ikke oppgi hvor mange prosent den enkelte mobilprosent har av det norske mobilmarkedet.

–  Våre medlemmer, mobilprodusentene, nekter oss å oppgi de tallene. Beklager, men sånn er det bare, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Mobizmag.no-redaksjonen har det siste halvåret året hørt fra kjeder, mobilforretninger og konkurrerende mobilprodusenter at Apple suser oppover på salgslistene med iPhone.

Salgsfolk ute i butikkene og hos operatørene, som vi har snakket med, sier at fremgangen til Apple/iPhone og Samsung har ført til at Nokia og spesielt Sony Ericsson har mistet markedsandeler.

Flere bransjefolk som redaksjonen stoler på, hevder at Sony Ericsson har mistet nesten ti prosents markedsandel i Norge det siste året. De betegner situasjonen som katastrofal for det svenskjapanske mobilkonsortiet.

Blir til Sony?

Nylig leste jeg i ærverdige Wall Street Journal og svenske Ny Teknik at Sony Ericsson vil markedsføre sine smarttelefoner i noen markeder under navnet ”Sony”. Her hjemme er ni år gamle Sony Ericsson et innarbeidet og solid mobilmerke, men slik er et IKKE i flere av de store mobilmarkedene/landene.

Hva som skjer her i Norge med brandingen av deres smarttelefoner, vet jeg ikke.

For en stund siden fiffet de litt på markedsføringen ved å innføre en grafisk ”bølge”, men vi vet nå at dette ikke førte til den ønskede salgseffekten.


3 kommentarer om “Jubel for iPhone og Samsung, katastrofe for Sony Ericsson

 1. Dette er noe av det mest markante fjaset jeg har lest på lenge. Se på månedene som kommer nå. Det er nesten KUN Sony Ericsson som har noen produkter som vil selge i Q2. Spør du meg som er mobilselger og har vært det i 4 år, så VET jeg at de vil øke kraftig og ta markedsandeler fra Nokia, Samsung, HTC og iPhone(som begynner å bli et gammelt produkt)

  Se bare på xperia X10 og de andre andriod-telefonene som ble lansert i Barcelona i februar… Dette vil treffe sluttbrukerne hardt og jeg kan ikke forstå annet enn at de får suksess med denne line-upen her.

  Når det gjelder journalistikken i Norges mobilbransje, så synes jeg det er snodig å se forskjellen på holdningen til SE verus andre lands meninger. Ikke for å slenge med leppen, men denne type synsing og negativitet mot SE som i denne artikkelen føler jeg er urettferdig ovenfor et mobilfirma med nye store potensialer…

  Henrik

 2. Hei Henrik. Vi i Mobizmag.no er opptatt av stor takhøyde i debattene og derfor hilses ditt innspill velkommen. Jeg registrerer at vi er uenig på en del punkter. Og det er greit. Bloggen som du kommenterte er den eneste som har tatt opp HVA som har skjedd med Sony Ericsson og markedssituasjonen deres er. Jeg registrerer at du IKKE har kommentert noe av det som kom fram om markedstall og årsaken til nedgangen for SE. Ettersom vi er «lokalavisa» for mobilbransjen i Norge synes vi det er greit å skrive/kommentere/blogge om HVA og HVORDAN det går med de enkelte mobilprodusentene. Vi prøver også å sette markedssituasjonen til det enkelte selskap/produsent i et perspektiv. At ikke alle liker det, det får vi tåle, men vi mener det viktig å få en debatt om det.

 3. Det er helt klart spennende å se hva de får til med X10 og X10 Mini. Spørsmålet er om de kommer for sent, og med et for utdatert produkt.

  Det som skjedde da SE lanserte X1, var jo en over-hyping av dimensjoner som da telefonen endelig kom, endte opp i et kjedelig gjesp.

  X10 og X10 Mini har nå allerede før de har kommet i salg et utdatert operativsystem (Android 1.6), hvor mye den vanlige mann i gata bryr seg om det blir spennende å se.

  Det er jo også et pris-spørsmål. Ser vi på X1 så var den altfor høyt priset i forhold til konkurrerende modeller fra HTC. Hvis SE gjør det samme med X10 serien tror jeg de vil slite stort.

  Personlig likte jeg veldig godt formfaktoren på X10 Mini/Pro og håper virkelig at SE tar til fornuft og oppgraderer til Android 2.1 før disse kommer i salg og gir dem en konkurransedyktig pris. Gjør de det, kan dette bli en av de største salgssuksessene på mange år.

  Gjør de det ikke, så vil det floppe tror jeg, på samme måte som X1 gjorde.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com