Får Tetra-håndsett som ligner mobiltelefoner

1800 politifolk i Oslo har tatt i bruk det norske, Tetra-baserte nødnettet. Håndsettene har intuitivt brukergrensesnitt som mobiltelefoner og innebygget GPS-mottaker for nøyaktig geografisk lokalisering av personell.

De digitale, Tetra -baserte radioløsningene er levert av Motorolas divisjon Enterprise Mobility Solutions i samarbeid med Nokia Siemens Networks.

Motorola har både levert den Tetra-baserte infrastrukturen for digital radiokommunikasjon og de Motorola MTP850 Tetra-terminaler og MTM800E mobile enheter som benyttes i det nye, digitale nødnettet, i samarbeid med hovedleverandøren kontraktpartner Nokia Siemens Networks.

Motorolas modell MTP850 er konstruert med tanke på sluttbrukeren, med et intuitivt brukergrensesnitt etter mønster av mobiltelefon. Den har for eksempel innebygget GPS-mottaker for nøyaktig geografisk lokalisering av personell.

Nødnettet er basert på Motorolas Dimetra IP-løsning, som leverer Tetra over et IP-basert nettverk som yter en motstandsdyktig, robust og pålitelig plattform for sømløs kommunikasjon.

Motorolas teknologi og tjenester støtter også fremtidig utvikling av det landsdekkende systemet, også hva gjelder høyere hastighet på dataoverføring for å støtte innføring av mer avanserte, mobile dataløsninger.

–   Vi er glade for å se at Nødnettet nå er satt i drift for brukerne i Oslo Politidistrikt. Overgangen fra analog til digital kommunikasjon i det nye Tetra-nettverket vil sikre en sterkt forbedret brukeropplevelse og betydelig sikrere kommunikasjon for politibrukere, sier daglig leder Håkon Heier i Motorola Norge.

Motorolas Tetra-portefølje omfatter infrastrukturløsninger, terminaler, applikasjoner og tjenester og er nå i bruk i mer enn 90 land over hele verden.

1 thought on “Får Tetra-håndsett som ligner mobiltelefoner

Legg igjen en kommentar