Tar mobilteknologi over på touchmonitor

Samsung har har stor suksess med sine touchmobiler. Nå lanserer de den første monitoren med touchskjerm, Lapfit Touch. Når du jobber er det like enkelt å peke på skjermen som å klikke med musen.

Samsungs monitorserie Lapfit har en spesiell design. I stedet for en tradisjonell fot har monitoren en vinklet støtte som kan felles inn, noe som gjør at den er enkel å ta med seg. Det siste tilskuddet til denne serien er Lapfit Touch.

Når monitoren er tilkoblet en PC med operativsystemet Microsoft Windows 7 fungerer den som en monitor med touch-funksjonalitet, som betyr at du kan peke rett på skjermen i stedet for å bruke musen.

Bildekvaliteten er like bra som på vanlige monitorer, på grunn av touchteknologi basert på infrarøde signaler.  Den merker hvor fingeren trykker og omformer fingerens berøring til aktivitet på PC-en, for eksempel når man trykker på en lenke.

Hvis fingern til skjermen

For å zoome inn og ut setter man tommel og pekefinger på skjermen, og drar de enten sammen eller fra hverandre. Bildet kan også roteres ved at man setter pekefingeren på skjermen og snur bildet ved å sveipe langefingeren over skjermen.

Teknologien heter multitouch, og Lapfit Touch er Samsungs første produkt med dette.

Enkelt å surfe på nettet med touch-skjerm. Det er enkelt å klikke seg videre til neste lenke eller scrolle nedover på nettsiden gjennom å trykke rett på skjermen.

Nye adresser kan også skrives inn i adressefeltet med tastaturet som kommer med som en funksjon i Microsoft Windows 7 og vises rett på skjermen.

Bedre spillopplevelse

Monitoren gjør det morsommere å spille spill, hevder Samsungs utviklere.

Det er spesielt morsomt å spille spill der man må markere med musen for at noe skal skje. Et eksempel er klassikeren Tetris, der ulike figurer faller ned og det gjelder å rotere og plassere dem slik at ikke feltet nederst fylles og dekker hele skjermen.

Andre typer spill som fungerer bra på denne monitoren er kortspill, der man blir en mer aktiv del av spillet ved å peke rett på skjermen.

Både for jobb og fritid

Lapfit Touch er portabel og produsenten mener derfor at den egner seg godt som demonstrasjonsskjerm på messer eller salgsmøter. Den kan stå på et bord mens en Powerpoint-presentasjon vises frem.

Besøkeren kan da selv klikke seg videre i presentasjonen og se nøyere på det man er interessert i.

Fakta

  • Lapfit Touch (SyncMaster LD220Z) er en 21,5 tommer stor monitor med touchfunksjon (krever PC med MS Windows 7).
  • Oppløsning er på 1920×1080 piksler (full HD)
  • Bilderesponsen fem millisekunder og en betraktningsvinkel på 170/160 grader. Innebygde høyttalere på 2x3W.
  • Kan tilkobles via USB-kabel. Har HDMI.
  • I butikk i løpet av mars.
  • Pris er 3300 kroner.

1 thought on “Tar mobilteknologi over på touchmonitor

  1. Nesten så jeg fikk lyst på Windows 7 igjen… Mac støtte?

Legg igjen en kommentar