Slik bør fremtidens mobile verktøy være!

Når du kan trekke en mini iPhone ut av iPad og legge ut på livets landevei, mener jeg man er i mål med fornuftig mobildesign. Sony Ericsson kan lage en diger tablet. Samsung har allerede hardware til å gjøre det.

Siden informasjonsteknologien slo rot for alvor, hadde vi datamaskiner på jobben. Så fikk vi datamaskiner hjemme. Deretter kunne vi bære de med oss, og nå har vi de i lommen. I tillegg, riktignok, til den på jobben og den bærbare hjemme.

Også innen telefoni har vi hatt den samme utviklingen. Fra den grå dreietelefonen, som av en eller annen årsak alltid skulle stå på sitt eget møbel i entreen, har vi utviklet oss til små telefonapparater vi har med oss.

Utvikling er bra. Utvikling er positivt.

Baklengs utvikling

Men så slo den digitale evolusjon kontra, og ting begynte å gå baklengs. Telefonene ble større igjen. Nå halter jeg altså rundt med en flatskjerm i lommen. En diger spekefjøl man kunne servert fenalår på.

Jeg har tidligere beskrevet mitt høyst fraværende behov for ”kinoopplevelser i widescreen” på en telefon. Den opplevelsen tar jeg hjemme – i 48 flere tommer enn på en widescreen-telefon. Og skal jeg surfe på nettet eller jobbe i Excel – så bruker jeg PC, som for øvrig er nesten like liten som telefonen.

Mobiltelefonene blir større og større, PC-ene blir mindre og mindre – og jeg sitter i sitrende spenning og venter på øyeblikket der de faktisk passerer hverandre. Når mobiltelefonen må inn i en veske med skulderstropp, og laptopen ligger i bukselommen.

Fremtiden må jo være docking!?

Når du kan trekke en mini iPhone ut av iPad og legge ut på livets landevei, mener jeg man er i mål. Da har man en tablet for alle de nyttige og viktige gjøremålene i jobb og fritid, for tastatur og mus er åpenbart helt ut. Så er det bare å nappe ut telefonenheten om man skal ut å farte, stappe den inn igjen om man skal jobbe.

Stor arbeidsflate, liten mobilitet. Er det ikke dette alle forsøker å gjøre, ved å lage kjempedigre minitelefoner?

Det må jo være noe for alle mobiltelefonleverandører. De har jo allerede alle funksjonene i telefonene, bare med alt for liten plass. Sony Ericsson kan like gjerne lage en diger tablet. Samsung har jo allerede hardware til å gjøre det.

Hele poenget må jo være å ha en liten mobiltelefon når man vil, og en kruttsterk media- og arbeidsstasjon når det trengs. Begge innenfor noenlunde kompakte rammer. Da må flere opp med pads, og alle må lage små mobiltelefoner igjen.

Ha meg dessuten unnskyldt for å måtte avslutte med litt kraftig verbal poengtering – men dermed basta!

2 thoughts on “Slik bør fremtidens mobile verktøy være!

  1. Hvorfor ikke sykronisere trådløst? 🙂

  2. Men hvorfor bruke iPad-en som iPhone-holder? Hvorfor ikke ha med begge to, så blir det multitasking likevel (ta telefonen mens du leser New York Times) 😉

Legg igjen en kommentar