Konsulenter mener de er immune mot finanskrisen

Konsulentselskapet ITverket opplevde en omsetningsøkning på hele 28 prosent i 2009. De mener ubeskjedent at de er immune mot finanskrisen.

ITverket omsatte for over 27 millioner kroner i 2009, mens driftsresultatet endte på 3,1 millioner kroner. Dette gir dermed en resultatgrad på 11,5 prosent.

– Med tanke på at vi har investert mye kapital i egenutviklet programvare så er dette et meget solid resultat, sier salgs- og markedsdirektør Torstein Rønaas i ITverket.

Selskapet ble etablert i 2000, og er et av Norges største konsulentselskaper innen .Net-teknologi.

Merket ikke finanskrisen

Den internasjonale finanskrisen bidro til stor usikkerhet ved inngangen av 2009.

– Vi var spent på om nye oppdrag ville utebli, eller om eksisterende kunder ville redusere sin bruk av konsulenter, sier Rønaas.

Dette ble ikke tilfellet.

– Vi opplevde faktisk en økt pågang og måtte ansette flere konsulenter. Dette tror jeg skyldes to årsaker;  Først og fremst en stab av meget dyktige konsulenter og  vår produktmiks – at vi er leverandør av konsulenter, egenutviklet programvare og driftstjenester, og at vi har finansielt sterke kunder. Vi har vært tilnærmet immune mot finanskrisen, sier salgs- og markedsdirektøren.

Har nå budsjettert med omsetningsøkning

Rønaas tror 2010 blir et økonomisk enda sterkere år for ITverket.

– Vi opplever i dag en betydelig pågang fra nye og eksisterende kunder, og budsjetterer med en omsetningsøkning på 30 prosent, sier han.

Legg igjen en kommentar