Har du angst for PIN-koder du ikke husker?

I alle år har jeg tastet inn PIN-koder uanstrengt på mobiltelefonen, uten den minste frykt for konsekvensene. Vi legger ikke mer i det. ”Tast PIN-kode”. Javisst. PIN er helt OK.

Klokken er nesten 05 – på morgen! En lang arbeidsøkt, og jeg har akkurat måttet boote telefonen min da det slår meg. Om det er all den sterke kaffen som gir meg angst – eller om det er den generelt søvnige tilstanden som har senket guarden vet jeg ikke.

Men HTC er skikkelig truende når de skal ha PIN-koden din.

HTC tilførte en helt ny og dramatisk dimensjon til PIN-sfæren. Jeg sitter her alene i nattens mulm og mørke og skal taste inn koden. ”Angi PIN-kode. 3 gjenstående forsøk”.

Jeg blir sittende å se på skjermen litt før angsten begynner å ta tak. Har jeg bare 3 forsøk?! Hjertet begynner å hamre, og håndflatene blir svette.

Jeg må trekke pusten dypt og fokusere kraftig. Bommer jeg nå – har jeg bare 2 forsøk igjen…. Deretter er det krise.

At telefonen tillater deg å ringe nødnumrene selv etter at du har feilet alle tre gangene viser noe om

  1. Konsekvensene ved tre feil
  2. En slags medmenneskelighet hos HTC som tillater at du mottar hjelp etter tragedien

Mens jeg knekker skjelvende knoker for å taste inn mitt tredje siste forsøk, ser jeg vage konturer på skjermen av ytterligere meldinger. ”Usikker nå…”?! ”Kylling”! ”Haha, du klarer det ikke”! Mulig det er kaffen som snakker, men dette var rett og slett kjempenifst!

HTC – Hva med å lage et stressende nedtellingsur? For hvert sekund du somler – sletter telefonen en av dine uleste e-poster. Tast riktig PIN innen 5 sekunder – ellers sender telefonen en autogenerert obskøn tekstmelding til 20 tilfeldig utvalgte kontakter.

Mange muligheter altså.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar