TEST: WiMP endelig på mobilen

Aspiro har nå endelig annonsert at de har sendt WiMP klienten for iPhone til godkjenning hos Apple sin App Store.

WiMP er en streamingtjeneste som gir deg lovlig tilgang til all verdens musikk uten å kjøpe eller laste ned musikken. Tjenesten er abonnementbasert og koster kroner 99,- pr. måned.

Hva kan vi vente oss? Vel, vi har sett på Android klienten som har vært tilgjengelig en god stund, og som jevnlig har blitt oppdatert med ny funksjonalitet.

Første gang vi så på WiMP sin Android klient var da Aspiro slapp første versjon for rundt et halvt år siden. Da fantes det ingen mulighet til «offline» spilling, og hele klienten føltes litt ned-strippet men likevel tung. Mye har endret seg siden den gang.

Etter at Telenor og Aspiro for en liten stund siden lanserte WiMP som et ferdig produkt, har det blitt skrevet spaltemeter opp og ned om hvem som er best av WiMP og Spotify. De fleste har konkludert med at det redaksjonelle innholdet til WiMP, samt et bedre utvalg av musikk for norske ører, gir WiMP en knepen ledelse for Spotify på PC plattformen. Men hva med mobilen?

Hittil har Spotify vært lederen på mobilen med gode klienter for iPhone, Android og Symbian S60.

Les vår test av Spotify på mobilen her.

Spotify har som kjent god støtte for synkronisering av spillelister, og muligheten til å gjøre disse tilgjengelig på mobilen uten nettverkstilgang.

Dette er mitt utgangspunkt når jeg nå tester WiMP på mobilen. Hvordan fungerer dette opp mot Spotify?

Grensesnittet til WiMP er oversiktlig og fint, men dog litt kjedelig i designet muligens. Når du logger inn, får du opp en startside som er mye mer informativ enn Spotify sin «Home». Her får du opp stort sett det samme redaksjonelle innholdet som du får på PC klienten.

Søk er raskt, og gir forslag mens du skriver søket. Noe som er imponerende bra. Det som ikke er så bra, er at du må være ganske pinlig nøyaktig i søket ditt, ellers får du bare urelevante treff. Søk etter «Big Bang» for eksempel gir ingen treff på det norske bandet «BigBang». Her er Spotify klart bedre på å gjette hva du egentlig søker etter.

Spillelister synkroniseres også, men her er det endel feil og mangler for Aspiro å rette opp i. Å lage spillelister av hele album er enkelt og fungerer bra, men skal du lage egne spillelister med enkeltspor skjer det mye rart. I 8 av 10 tilfeller har jeg opplevd at feil spor blir lagt til når jeg legger til enkeltspor fra en plate på PC klienten.

Det fungerer betydelig bedre å legge til spor på mobilklienten, her blir det riktig hver gang. Det kjedelige er at når du logger ut og inn igjen, så overskrives spillelisten fra PC klienten, slik at spillelisten du brukte mye tid på å lage på mobilen plutselig blir helt endret. Dette er mildt sagt frustrerende!

Offline synkronisering av spillelister fungerer helt utmerket, og her har WiMP gjort noe genialt. Du kan velge å kun bruke WiMP i Offline modus. Da skjuler klienten alle menyvalg som krever at du går online. Smart!

Konklusjon
Jeg har opplevd at klienten av og til har hengt seg opp i søk, og jeg har fått en god del «Force close» meldinger. Noe som tyder på et litt dårlig testet og uferdig produkt. Ellers er potensialet stort, og jeg vil så veldig gjerne like WiMP bedre enn Spotify!

Bare Aspiro får rettet opp i spilleliste problematikken og finjustert ytelsen på klienten litt så har de her en vinner, men foreløpig holder jeg fingeren på Spotify.

Pluss 🙂

  • Redaksjonelt innhold
  • Godt utvalg av norsk musikk
  • Genial offline funksjon

Minus 🙁

  • Spillelister krøller seg til
  • Til tider treg og kræsjer
  • Mangler widget

Total vurdering [Rating:3.5/6]

NB: Er du WiMP abonnent og har en Android basert telefon, trenger du bare å gå inn på http://wimp.no/ direkte på mobiltelefonen din for å få lastet ned den mobile klienten. iPhone klienten blir snart tilgjengelig i iTunes App Store.

2 kommentarer om “TEST: WiMP endelig på mobilen

Legg igjen en kommentar