Farimex trekker kravet mot Telenor – saken avsluttet?

Domstolen i Tyumen opphver dommen mot Telenor fra Omsk og avslutter rettslige forfølgelser. Konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor venter på at namsmannen skal trekke arresten av aksjene.

Farimex Products, Inc. trakk i dag kravet mot Telenor East Invest AS, og forretningsdomstolen i Tyumen i Vest-Sibir opphevet dommen fra Omsk der Telenor East Invest AS ble dømt til å betale1,73 milliarder dollar i erstatning, og avsluttet alle rettslige forfølgelser.

Under dagens høring presenterte Farimex en begjæring om at de ønsket å trekke sitt krav mot Telenor East Invest AS og øvrige anklagede. Retten tok begjæringen til følge og avsa en kjennelse som opphevet dommen i Omsk og avsluttet alle rettslige forfølgelser i saken.

Venter på at namsmannen må reagere

– At Farimex i dag trekker kravet og at dommen i Omsk er opphevet er et steg i riktig retning, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

– Denne saken hadde ingen rot i virkeligheten, og vi er førnøyd med at kravet blir trukket. Kjennelsen i Tyumen kan imidlertid ankes. Før vi kan konkludere avtalen endelig må namsmannen trekke arresten av aksjene, sier han.

Forutsetning for fusjon

Avslutning  av Farimex-saken i Russland og avslutning  av alle relaterte krav og anklager, inkludert opphevelse av namsmannens arrest av Telenors VimpelCom-aksjer uten tap eller kostnad for Telenor, er en forutsetning for  å fullføre kombinasjonen av Open Joint Stock Company «Vimpel-Communications» og  Kyivstar i den nye selskapet VimpelCom Ltd., som ble lansert 9. februar, og den tilknyttede avtalen mellom Telenor og Altimo om Kyivstar-aksjene.

Legg igjen en kommentar