Hilde Tonne til Asia som sjef

Telenor varslet i dag at Hilde Tonne (44) er utnevnt til assisterende Regionsdirektør for Asia. Denne utnevnelsen vil styrke ledelsen og den operasjonelle oppmerksomheten overfor konsernets datterselskaper i Asia.

– Jeg ser frem til å være en del av vårt lederteam i Asia. Denne regionen er i sterk vekst og utgjør en vesentlig del av fremtiden for selskapet. Telenor er posisjonert som en sentral aktør  i Asia, og dette ønsker jeg å være med på og bidra til videre utvikling av, sier Hilde Tonne, konserndirektør med ansvar for kommunikasjon og samfunnsansvar i Telenor.

– Denne oppgaven svarer også på et ønske om å komme nærmere vår operative virksomhet og dermed kombinere min erfaring fra Telenor-konsernet med lokal utvikling i markedet, sier Tonne.

– Dette er en nyopprettet stilling som vi har etablert for å styrke ledelse og operasjonell fokus overfor våre datterselskaper i Asia, sier Sigve Brekke, leder for Telenor i Asia. – Hilde Tonnes oppgave blir å lede og profesjonalisere selskapsoppfølgingen og styrke fokus på operasjonell effektivitet og industriell utvikling på tvers av våre virksomheter i regionen, sier Sigve Brekke.

– Vi er veldig fornøyde med at Hilde Tonne vil påta seg dette nye ansvaret i Asia. Hun har bidratt betydelig i sin nåværende rolle i konsernledelsen i Telenor og jeg er overbevist om at Telenor i Asia vil nyte godt av hennes lange ledelseserfaring og sterke operasjonelle fokus sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

– Hilde Tonne har også vært en nøkkelperson for å styrke Telenors arbeid med samfunnsansvar, spesielt når det gjelder å følge opp vårt arbeide med helse, miljø og sikkerhet. Dette er en svært verdifull erfaring å ta med seg til regionen, uttalte Baksaas.

Stillingen vil være lokalisert ved Telenors hovedkontor i Asia i Bangkok og vil rapportere til Sigve Brekke, konserndirektør for  Asia i Telenor.

Hilde Tonne vil tiltre stillingen 1. August.

Hilde Tonne kom til Telenor og sin nåværende stilling i 2007. Hun kom fra Norsk Hydro hvor hun sist hadde ansvaret for Teknologi & Forskning i Hydro Olje & Energi. Hilde Tonne sitter i styrene til Det Norske Veritas og Statkraft AS. Hun er utdannet Sivilingeniør ved NTH i Trondheim og RWTH i Aachen, Tyskland.

Legg igjen en kommentar