Apple-sjefen forklarer hvorfor han nekter Flash

Apple har fått mye kritikk fra kundene om hvorfor kundene om hvorfor de ikke tillater Flash på iPhone, iPods og iPads. Når forklarer Steve Jobs i et oppsiktsvekkende brev HVORFOR Apple de gjør dette.

– Adobe hevder at vi er et lukket system, og at Flash er åpen, men faktisk det motsatte er tilfelle, hevder Jobs.

Dette skriver Apple-sjefen i et brev som er lagt ut på selskapets nettsider.

Flash er et lukket system

– Adobes Flash-produkter er 100 prosent proprietære. De er bare tilgjengelig fra Adobe, og Adobe har enerett hva angår deres framtidige ekstrautstyr, priser, osv. Mens Adobes Flash-produkter er allment tilgjengelig, betyr ikke dette at de er åpne, ettersom de er kontrolleres fullstendig av Adobe og bare tilgjengelig fra Adobe. Av nesten alle definisjoner er Flash et lukket system, skriver Jobs.

Den verste sikkerhetstrusselen

– Symantec har nylig sagt at Flash er en av de verste sikkerhettrusler i 2009. Vi vet også første hånd at Flash er den nummer én grunn til Mac krasjer. Vi har jobbet med Adobe å løse disse problemene, men de har vedvart i flere år nå. Vi ønsker ikke å redusere påliteligheten og sikkerheten for våre Phones, iPods og iPads ved å legge til Flash.

– Nye åpne standarder opprettet i mobile epoken, slik som HTML5, vil vinne på mobile enheter (og PC også). Kanskje Adobe bør fokusere mer på å skape gode HTML5 verktøy for fremtiden, og mindre på kritisere Apple, skriver Steve Jobs i brevet.

Legg igjen en kommentar