Kan denne konkurere med iPad?

Daglig dukker det nå opp nyheter og rykter om potensielle konkurrenter til Apples iPad. Det skjer mye i spaltene, men lite i butikkhyllene.

Tablet, Slate, Pad… kjært barn, mange navn, la oss bare kalle det en «surfe-dings».

HP annonserte nylig at de legger ned HP Slate før den i det hele tatt kom ut i salg. Samtidig kjøpte de Palm, og ryktene begynte å gå på om HP vil lansere en ny surfe-dings basert på webOS.

Archos har holdt på med tablets og små surfe-dingser en god stund, og har flere på tegnebrettet, men er kjent for å ha notorisk ustabile produkter.

Verizion og Google annonserte også nylig et samarbeid for å lage en tablet, uten mer detaljer enn at den antagelig vil bli basert på Android.

Så da er kanskje denne tyske surfe-dingsen det nærmeste vi idag kommer en reel iPad konkurrent. WePad skiftet nylig navn til WeTab. Uten at det ble sagt høyt, er det vel blant annet grunnet en redsel for søksmål fra Apple når produktet når hyllene.

Uansett, WeTab er et konsept som ser svært lovende ut, og som på papiret ser ut til å være ganske klart for butikkhyllene.

WeTab er en surfe-dings på 11,6 tommer med en 1366 x 768 Pixel skjerm. Den har en 1,66 GHz Intel Atom prosessor og vil komme med 16 eller 32GB lagring. Den vil også ha et innebygget webcam, to USB porter og minnekortleser (hørte dere det Apple?).

WeTab vil kjøre Android OS og ha støtte for Adobe Flash og Adobe Air. Den vil ha GPS mottaker, bluetooth og 3G innebygget. Eneste nedturen jeg kan se av spesifikasjonene er batteritiden på 6 timer.

WeTab vil komme med en egen publiseringsløsning for blader og tidsskrifter. Denne løsningen kaller de for WeMagazine og innholdet skal brukerne betale for i form av kjøp av magasiner eller abonnement på innhold.

Hvis WeTab noen gang kommer ut i butikkhyllene er dette kanskje det mest spennende elementet. Vil de klare å trekke til seg mediebransjen i en egen publiserings-løsning?

2 thoughts on “Kan denne konkurere med iPad?

  1. Jeg har fulgt med på denne en stund, og har valgt å forhåndsbestille den hos Amazon.de. Dessverre så leverer de ikke til Norge, de sender til adresser i EU, selv om WeTab sa at Amazon.de kun ville sende i Tyskland. De har foreløpig godtatt å levere Poste Restante til Strömstad. Vi får se om det blir en WeTab i juli.

Legg igjen en kommentar