Vil denne Android-mobilen selge som ild i tørt gress?

På selveste nasjonaldagen lanserte HTC en ny Android-basert telefon. Denne kommer blant annet i kledelig rødt, og blir å finne i butikkhyllene iløpet av sommeren.

Wildfire – på norsk: som ild i tørt gress – er «billigmodellen» som vil erstatte HTC Tattoo. Dette er blir den minste telefonen i HTC sin Android portefølje med en skjerm på 3.2 tommer og ikke mer enn 240×320 pixler oppløsning.

Telefonen kan til gjengjeld fåes i flere forskjellige farger, altså inkludert en dyp rød farge som sikkert vil slå an hos damene.

HTC Wildfire, er på samme måte som HTC Legend og Desire, en HTC Sense-basert Android-telefon som integrerer de mest populære sosiale nettverkene som Facebook, Twitter, Picasa og Flickr. Hvordan dette fungerer kan du lese i vår test av verdens mest sosiale telefon.

I tillegg får denne telefonen en ny funksjon for å dele applikasjoner. Med HTC Wildfire er det mulig for deg å anbefale et program gjennom e-post, tekstmelding eller sosiale nettverk. Vennene dine vil motta en link som gjør at de finner applikasjoner på Android Market med et enkelt klikk og kan laste det ned til telefonen sin.

For HTC Tattoo har vi sett at mange applikasjoner i Android Market ikke er tilgjengelige på grunn av den uvanlige skjerm-oppløsningen. Det blir spennende å se om dette vil endre seg hvis HTC Wildfire blir en større suksess enn sin forgjenger!

Selv om HTC nok en gang fokuserer på applikasjoner fra Android Market, så sier pressemeldingen dessverre ikke noe om når vi vil få tilgang til å kjøpe applikasjoner fra Android Market. Før dette er mulig vil vi nok heller ikke se mange gode norske applikasjoner slik man gjør på iPhone plattformen.

HTC Wildfire vil være bredt tilgjengelig for kunder i de største europeiske og asiatiske markedene fra tredje kvartal 2010. Altså vil vi her i Norge antagelig kunne finne den i butikkhyllene i god tid før skolestart.

1 thought on “Vil denne Android-mobilen selge som ild i tørt gress?

Legg igjen en kommentar