Oslofolk mest hekta på PC-bruk

Oslofolk er mer avhengige av datamaskinen enn folk ellers i landet. Vestlendingene er minst avhengige. Det viser en landsomfattende undersøkelse.

– Det å være uten datamaskin noen dager er for mange nærmest en traumatisk opplevelse. Vi har i dag blitt avhengig av PC, internett og umiddelbar tilgang til informasjon og oppdateringer. Folk som må være uten maskin i bare en kort periode får seg en skikkelig vekker i forhold til hvor sentral og selvfølgelig databruken har blitt, sier administrerende direktør Ruben Riise i Nettopp24, som har fått utført undersøkelsen.

Personer i alderen 25-39 år er den gruppen som opplever sterkest at det å være uten datamaskin er vanskelig. Oslofolk er mest avhengig av sin maskin. Vestlendingene synes imidlertid at det å være uten maskin er minst problematisk, sammenlignet med resten av landet.

18 prosent av de spurte i Oslo synes at det å være uten maskin er den aller største ulempen ved tap av maskin, mens så få som 8,5 prosent av Vestlendingene mener det samme.

– De regionale forskjellene handler om at Oslo er mer urban enn Vestlandet, som fremdeles består av mye grisgrendte bygder, sier Ruben Riise.

Norsk Mediebarometer 2009 viser at det er en sammenheng mellom hvor urbant man bor og bruken av datamaskiner. Oslofolk er de som bruker aller mest tid med datamaskinen.

Legg igjen en kommentar