Gratulerer med dagen! 25 år med trådløst internett

I dag er det 25 år siden den amerikanske Federal Communications Commission (FCC) tok beslutningen om å tillate lisensfri tilgang til radiospekteret for kommunikasjonsformål, noe som banet vei for 802.11-komitéen å utvikle trådløs Internettilgang og annen trådløs teknologi.

Beslutningen oppmuntret tilsynsmyndigheter verden over til å innføre lignende regler, og har resultert i den enorme veksten av trådløse nettverksinstallasjoner og trådløse enheter som vi ser i dag.

Trådløst Internett har gitt bedrifter portabilitet og fleksibilitet til å fungere fra hvor som helst i verden. Med trådløs oppkobling kan medarbeidere arbeide på flyplasser, på hytta, på toget eller på åpne kontorer med frie plasser. Trådløst Internett har også ført til utviklingen av det digitale hjemmet, som knytter sammen musikk- og spillenheter og mobile enheter uten å begrenses av kabeltilkoblinger.

Du er totalt avhengig …

– I dag er det utenkelig for mange mennesker å være uten trådløs Internettilkobling ettersom det er en stor del av deres hverdag, både hjemme og på jobb. I de senere årene har trådløst Internett virkelig kommet til sin rett med mange flere smarttelefoner og mobile spillenheter. Samtidig fortsetter offentlige og private hotspots å levere bedre nett-tilkobling enn 3G og lignende teknologier. De første 25 årene med trådløst Internett har vært veldig spennende og jeg tror fremtiden blir enda mer hendelsesrik, sier Mats Brager, administrerende direktør hos D-Link Nord-Europa.

D-Link vil fortsatt ligge i forkant når det gjelder utviklingen av nye produkter for trådløs tilkobling. D-Link er for eksempel den ledende leverandøren av produkter som støtter standarden 802.11n (Wireless N). Bedriften lanserte sitt første Wireless N-produkt, DIR-635, allerede i 2006. Dette var tre år før Wireless N ble godkjent som standard i september 2009. Wireless N er den første trådløse teknologien som tilbyr ytelse på nivå med kabeltilkoblinger.

HD-kvalitet

D-Link kommer til å fortsette å drive utviklingen av produkter for trådløs Internett-tilkobling som i løpet av neste år går mot Gigabit-tilkobling. Det forbedrede kapasitetsnivået vil for eksempel gi bedrifter samme tilgang til høyhastighets-Internett som de i dag kun kan få gjennom faste nettverk.

– Uansett om du er en forbruker som vil ha uavbrutt tilgang til medieinnhold i HD-kvalitet eller en bedrift som krever forbedret tilkobling for cloud computing eller VoIP-tjenester, står det klart at trådløst fortsetter å utvikles for å møte disse nye behovene. Wireless N er for eksempel en viktig oppgradering som gir en femdobling av hastighet og ytelse sammenlignet med tidligere standarder, sier Mats Brager.

I fjor leverte D-Link mer enn 12 millioner trådløse produkter og ble nylig utnevnt av Gartner som globalt ledende innen frittstående accesspunkter for trådløse nettverk for mellomstore og store bedrifter i 2009.

Viktige datoer i Wi-Fis historie

  • 1985 – FCC tar beslutningen om å tillate tilgang til radiospekteret for kommunikasjon
  • 1990 – En ny komité innen Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) opprettes med formål å skape en offisiell standard for 802.11
  • 1997 – IEEE introduserer 802.11-standarden for trådløse Ethernet-nettverk
  • 1999 – IEEE stadfester 802.11b-standarden, som støtter en maksimal kapasitet på 11 Mbit/s
  • 1999 –Begrepet «Wi-Fi (Wireless Fidelity) brukes kommersielt for første gang. Uttrykket ble til av varemerkekonsulentfirmaet Interbrand og var en ordlek med «Hi-Fi» (High Fidelity) – den senere lenge etablerte klassifiseringen for lydutstyr
  • 2003 – 802.11g-standarden innføres og gir støtte for en maksimal kapasitet på 54 Mbit/s
  • 11 september 2009 – 802.11n-standarden stadfestes for å levere gjennomstrømming på opp til 300 Mbps

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com