iPhone 4 kommer til Norge allerede i juli

Slik ser den nye iPhone 4 ut. Apple opplyser at telefonen kommer til Norge i juli. Les om alle tekniske detaljene som vil få konkurrentene til å jobbe hardere!

– Dette er den tynneste smarttelefonen som noensinne er laget, hevdet Apple-sjef Steve Jobs da han i San Francisco i går kveld (norsk tid) lanserte iPhone 4.

I korthet har den nye modellen et mer kantete design enn forgjengerne. Den kan ta videosamtaler (velkommen etter Apple), kan gjøre HD video-opptak og har et fem megapiksels kamera med LED-blits.

Den nye telefonen har Apples A4 prosessor, en 3-akse gyro og opptil 40 prosent lengre taletid.

iPhone har syv timer med taletid på 3G nettverk, opptil 10 timer med surfing på Wi-Fi og opp til seks
timer på 3G, og opptil 10 timer med videoavspilling og opptil 40 timer med lydavspilling.

iPhone 4 leveres med 4 IOS, den nyeste versjonen av det Apple hevder er verdens mest avanserte mobile operativsystem system, som inkluderer over 100 nye funksjoner og 1500 nye API-er for utviklere.

Telefonen skal kunne takle multitasking, har mapper, forbedret e-post, bedre enterprisestøtte og Apples nye IAD mobil annonseringsplattform.

iPhone 4 3,5 har 960 x 640 piksler-fire ganger så mange piksler som iPhone 3GS og 78 prosent av piksler
på en iPad .

På pressekonferansen i San Francisco skrøt Steve Jobs av at 326 piksler per tomme er så tett at det menneskelige øye er ute av stand til å skille de enkelte piksler når telefonen holdes på et normalt avstand, slik at tekst, bilder og video ser skarpere, jevnere og mer realistisk enn noensinne på et elektronisk display.

iPhone 4 vil 24. juni være tilgjengelig i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, og Japan for 199 dollar (to årskontrakt!)

Til Norge kommer telefonen innen utgangen av juli, hevder selskapet.

Hva den norske prisen blir er ikke kjent. Apple sier at de vil kunngjøre dette senere.

3 thoughts on “iPhone 4 kommer til Norge allerede i juli

 1. Det begynner faktisk å nærme seg noe nå. Blir spennende å se hva Windows Phone 7 blir for noe (og selvfølgelig hva som skjer med Android), men nå er jo iPhone nesten et brukbart alternativ.

  Hvis nå bare Apple hadde slakket litt på tvangstrøyene sine… .. .

 2. Som en bruker av alt som er omtrentlig tilgjengelig på markedet kan jeg si at Apple ikke er så strenge som alle skal ha det til. Greit nok, alt dem selger er ikke umoderert, men dette er absolutt ikke en negativ ting, se på Android sitt Market, det finnes hundrevis om ikke tusenvis ubrukelige eller totalt meningsløse applikasjoner der, i AppStore er det ikke slik fordi applikasjonene går igjennom en liten test fase først, hvordan det fungerer er at apple får 15,000 nye apps / oppdateringer iløpet av noen uker, 95% av disse blir godkjent iløpet av 7 dager.
  De resterende 5% blir ikke godkjent fordi:
  * Applikasjonen gjør ikke det utvikler sa den gjore (løsning: Endre på beskrivelse av app, eller endre appen)
  * Bruk av Private API, når OSet oppdateres så kan applikasjoner som tar i bruk Private API bli ubrukelig og ender opp med å kræsje (løsning: IKKE ta i bruk Private API)
  * Applikasjonen kræsjer. Hva er poenget med en app om den ikke gjør annet enn å kræsje? (Løsning: fiks feilen).

  Alt i alt, så vil alle apps bli publisert om utviklerne gjør jobben sin riktig. Enkelte vil kanskje linke til artikkler hvor apple har stoppet ting som «iFarts» eller noe slikt, det er sikkert en historie bak dem også som vi ikke får høre fra . Dessuten så forstår jeg om apple stoppet den uten en av grunnene som ble listet over, hvorfor ønsker vi en applikasjon som lager fiselyder når en trykker på skjermen?

Legg igjen en kommentar