Fant skatten i lag med IBM

ErgoGroup har for første gang inngått en avtale med Skatteetaten på leveranse av IBM Power Systems og tilhørende tjenester. Avtalen er toårig, med en forventet verdi på 40 millioner kroner, pluss en opsjon på ytterligere to år.

–  I sum var tilbudet fra ErgoGroup det klart beste, og vi er glad for å ha fått en leverandør som både besitter bredde- og dybdekompetanse på dette fagområdet, sier Inga Bolstad, direktør i Skatteetaten.

Avtalen omfatter leveranse av maskinvaren IBM Power System, samt tilhørende vedlikehold og infrastrukturtjenester som implementering, løsningsdesign og rådgivning. Det er første gang ErgoGroup inngår en slik avtale om serverkjøp med Skatteetaten.

–  ErgoGroup har lang og bred erfaring med IBM Power Systems plattformen, og denne avtalen med Skatteetaten bidrar til å befeste vår posisjon som den ledende leverandøren på dette feltet i Norge, sier Morten Søgård, direktør for IT-drift i ErgoGroup.

IBM Power Systems vil utgjøre Skatteetatens sentrale servere for oppetidskritiske systemer som folkeregisteret, aksjonærregisteret, momssystemet og ligningssystemet. Skatteetatens sikrer i tillegg høy oppetid ved å ha IT-løsning bygd over tre geografiske lokasjoner, slik at kritiske systemer kan kjøre videre selv om en av de tre skulle falle ut.

ErgoGroups fagmiljø på IBM Power Systems består av mer enn 30 personer med spisskompetanse på feltet. ErgoGroup leverer både løsningsdesign, implementering, rådgivning, datavarehus og drift av IBM Power Systems. ErgoGroup har flere av Norges største bedrifter på kundelisten.

Legg igjen en kommentar