Kutter prisene på datasurfing i utlandet

Telenor og Svein Henning Kirkeng gjør det nå rimeligere og tryggere å surfe med mobilen eller PC-en i utlandet. Prisen for databruk i EU/EØS reduseres ble redusert fra i går.

Samtidig introduserte Telenor en tjeneste som beskytter mot høye regninger for utenlands databruk.

Flere har opplevd å få høye regninger etter å ha surfet med mobilen eller PC-en i utlandet.

– Vi tar nå flere grep som gjør datasurfing i utlandet både rimeligere og tryggere, sier leder for privatmarkedet i Telenor, Svein Henning Kirkeng.

Rimeligere PC-surf i EU/EØS
Privatkundene vil nå kunne surfe med PC-en på nettet for maksimalt 150 kroner for 50 MB per døgn uansett hvilket land i EU/EØS de er i. Den nye prisplanen gjør at du for eksempel kan lese 100 nettsider for 150 kroner.

– Du vil bli varslet per SMS til mobiltbredbåndsprogrammet på din PC om du går over grensen på 50 MB per døgn, forteller Kirkeng. Tjenesten gjelder for alle som har Mobilt Bredbånd fra Telenor, og det er lik pris for alle operatører i hele EU/EØS.

Telenors bedriftskunder som har Mobilt Bredbånd, vil betale maksimalt 200 kroner eksklusiv mva per døgn for 100 MB i EU/EØS.

Gir mye for pengene

– Dette dekker en god arbeidsdag, gir mye for pengene og er mer forutsigbart for bedriften, sier leder for bedriftsmarkedet i Telenor, Abraham Foss. For 100 MB kan du for eksempel laste ned 200 websider eller få gjort unna flere timers e-post-korrespondanse.

Du vil bli varslet om du går over grensen på 100 MB per døgn. Tjenesten gjelder for alle Mobilt Bredbåndskunder, og det er lik pris for alle operatører i hele EU/EØS.

Telenors privat- og bedriftskunder får automatisk lagt inn de nye dataprisene for mobilt bredbånd i utlandet.

Lavere priser for surfing på mobilen
Privatkundene vil få lik pris i alle land i hele EU/EØS, og betaler maksimalt 40 kroner for å laste ned 10 MB per døgn på mobilen.

– Datahungrige mobilbrukere vil derfor kunne surfe på inntil 200 WAP- eller 40 iPhone-sider for maksimalt 40 kroner per døgn. Kundene vil bli varslet per SMS når de går over grensen på 10 MB, og skulle de ønske å bruke mer, noe svært få av våre kunder gjør, vil det koste 10 kroner per MB resten av døgnet, sier Kirkeng.

I motsetning til prisplanen for  PC-bruk blir ikke prisplanen for mobilbruk automatisk registrert på abonnementet for eksisterende Telenor- og djuicekunder før til høsten. Frem til da må privatkundene selv gå inn på «Mine Sider» og bestille prisplanen eller ringe kundeservice på 09000. Nye kunder og de med Mobilsurf-abonnement får imidlertid automatisk ny prisplan for de nye utenlandsprisene.

Tryggere bruk for kundene i hele verden

Telenor lanserer samtidig tjenesten DataKontroll Utland som gjør at kundene varsles når datakostnadene i utlandet nærmer seg 500 kroner per måned(400 kroner eks mva for bedriftskunder). Dataforbindelsen stoppes dersom kunden ikke samtykker i at de ønsker å fortsette.

Tjenesten er kostnadsfri å ha, men kundene må selv bestille DataKontroll Utland både for mobiltelefonen og sitt mobile bredbåndsabonnement.

Fra 17. juni kan kundene sende en SMS fra mobilen eller PC-en, eller kontakte kundeservice for å bestille tjenesten. I løpet av høsten vil tjenesten bli lagt inn automatisk for alle Telenors kunder.

Gratis å motta mobilsvar-meldinger i utlandet

I tillegg gjør Telenor det gratis for kundene å motta beskjeder til mobilsvar når de er i utlandet. Nå kan kundene trygt slå på mobiltelefonen og la beskjeder gå til mobilsvar uten å være redde for at det skal påføre ekstra kostnader.

1 thought on “Kutter prisene på datasurfing i utlandet

  1. Det her er IKKE nok, gi Telenor kunder litt mer kreditt for å være deres kunder enn det her… Billigere har det jo ikke blitt, dere har bare satt opp en varslingstjeneste 🙂

    Hvis jeg som norsk Telenor kunde med mobilt bredbånd reiser til Sverige og laster ned NRK Dagsrevyen (en episode) via Telenor Sverige på mitt norske Telenor mobilt bredbånd abonnement koster det flere tusen kroner.

    Hadde jeg kjøpt meg Tele2 feks i stedet og gjort det samme, hadde det ikke kostet en krone ekstra… Samme gjelder Ice….

    Regner med at det må sterk vekst hos konkurrentene til Telenor kombinert med kundeflukt før Telenor gidder… For dette har ikke noe med kostnader og bla, bla, bla – kun med melking å gjøre, som ved alle andre teknologiske korsveier….

Legg igjen en kommentar