NetCom med gratis mobilspill til barn og ungdom

NetCom og Kulturetaten i Oslo kommune lanserte torsdag det interaktive eventyrspillet ”Den Hemmelige Parken”, som kombinerer mobilteknologi med GPS-posisjonering og Vigelandsparken som kulisse.

Mandag skrev Mobizmag.no om verdenslanseringen av ”Den Hemmelige Parken” som er verdens første iPhone-spill som kombinerer GPS-posisjonen i Vigelandsparken med banebrytende ”augmented reality”-teknologi og moderne mobilteknologi.

Gratis iPhone-applikasjon

Spillet er laget for barnefamilier og er tilgjengelig som en gratis iPhone-applikasjon.

– Eventyrspillet er unikt på verdensbasis fordi det benytter Vigelandsparken som spillmiljø og legger animasjoner oppå de virkelige statuene når man ser gjennom kameraet på en iPhone. Gjennom spillet åpner det seg en unik eventyrverden som fascinerer liten som stor. Dette er en opplevelse det er verdt å få med seg i Oslo i sommer, sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

Innovasjon
Den Hemmelige Parken er verdens første iPhone-spill som kombinerer fantasi og digital animasjon med virkelige omgivelser og GPS-posisjonsering.

– NetCom har et mål om at våre innovasjoner skal flytte grensene for hvordan vi bruker mobilen. Den Hemmelige Parken kombinerer det fremste innen mobilteknologi med moderne kulturformidling, og gir Oslos barnefamilier og alle besøkende til Vigelandsparken en unik sommeropplevelse, sier Vederhus.

Moderne kulturformidling
Det nye spillet har blitt til gjennom et samarbeid mellom NetCom, Kulturetaten i Oslo kommune og spillutviklerne Profusions og TwoBulls.

– Vi er glade for at Vigelandsparken blir benyttet som kulisse for dette fremtidsrettede spillet. Samarbeidsprosjektet gjør det mulig for oss å vise fram de flotte skulpturene i parken til en ny og yngre målgruppe med helt nye virkemidler. Dette er en spennende og ny form for kulturformidling vi nok vil se mer av framover, sier Gro Balas, direktør i Kulturetaten i Oslo kommune.

Fakta – Den Hemmelige Parken

  • Fungerer på iPhone. NetCom vil gjennom hele sommeren tilby utlån av telefoner i parken til de som ønsker å spille, men ikke har egen iPhone.
  • Spillet er tilgjengelig i App Store under søkeordet ”Vigeland”
  • Første iPhone-spill som kombinerer digital animasjon med virkelige omgivelser og GPS-posisjonsering
  • Samarbeid mellom NetCom og Kulturetaten i Oslo kommune. Utviklet av Profusions og TwoBulls.
  • Les mer på netcom.no/denhemmeligeparken og facebook.com/denhemmeligeparken

Legg igjen en kommentar