Ta vare på mobilen i sommer

Sommer og sol, bading og sjøturer, sterk varme i bilen kan ta knekken på mobilen din.

Dette er noe av det vi opplever i sommerferien og som skaper utfordring når du bruker lyd- og bildeproduktene.

Mobiltelefoner, fotoapparater, MP3-spillere og navigasjonsutstyr blir oftere utsatt for hardere påkjenninger om sommeren enn resten av året.

– Jeg tenker på faktorer som sjøsprøyt, sandkorn på stranda og høy temperatur i en bil som står i solsteken. Det er viktig å beskytte produktene mot de ekstra påkjenningene dette gir, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Når du er på en sandstrand eller når du er til sjøs og det blåser kraftig, inneholder luften sand- og saltvannspartikler. Det har uheldig påvirkning på produktene, og det er viktig å beskytte dem.

Veske

– Den beste beskyttelsen mot slike faktorer er en god veske. Det er stort utvalg av vesker i bransjeforretningene, og der får du også råd om valg av produkt. Vesken beskytter ikke bare mot saltvann og sand. Det hindrer også skader ved støt og andre mekaniske påkjenninger, sier Andersen.

Han peker videre på en annen faktor typisk for sommeren. Temperaturen inne i en bil som står i solsteken kan komme opp i 50 – 60 grader. Produkter som befinner seg i bilden, for eksempel navigatører som er festet til frontruten, blir svært varme.

– Det viktigste rådet er å beskytte produktene mot solskinnet, og hvis det er glovarmt i bilen, ta de ut. Ligger utstyret i bilen når du forlater den kan de også bli utsatt for tyveri og hærverk, sier han.

Huskeliste for feieturen

  • God veske til lyd- og bildeutstyret og mobiltelefonen
  • Ekstra minnekort for fotoapparatet
  • Reservebatteri for video, foto og eventuell mobiltelefon
  • Ladere
  • Ladekabel til bil for mobiltelefonen
  • Håndfriutstyr for mobiltelefon i bil
  • Glem ikke å ta sikkerhetskopier av bildene dine

Legg igjen en kommentar